Audi TFSI Motor Teknolojisiyle DTM Yarışlarında Şampiyon Oldu! 2 Litre 610 Beygir Gücünde!

Audi DTM Yarışlarında Şampiyon Oldu.

Audi 2001 yılından beri turbo ile doğrudan benzin enjeksiyonu teknolojisini (TFSI) birleştiriyor. Audi bu verimlilik teknolojisini DTM yarış arabalarında da kullanmaya başladı. Audi deneyimine dayalı olan üstünlüğünden dolayı 2019 sezonunda sayısız rekorlar kırdı. Audi DTM Yarışlarında Şampiyon Oldu.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Adi RS 5 DTM aracının 4 silindirli motoru, şirket tarihinin en verimli ve güçlü motoru unvanına sahip oldu. İlk yarış yılında, Audi mühendisleri bu araçtan sadece 2.0 litre ile 610 beygirden fazla güç çıkarmayı başardılar. Audi araç başına kullanılması gereken 1.5 motor hakkını aşmayan tek üreticiydi bu yüzden yarış içinde puanlarda hiçbir kesinti yaşamadı. Sezonun bitişinde Audi’nin sürücüsü olan Pietro Fittipaldi’nin aracının motoru 500.000 kilometreden daha yüksek bir değere sahipti.

Audi geçtiğimiz sezonda 2004 ve 2017 yıllarından sonra üçüncü kez üçlü DTM galibiyetini aldı. Audi sezonun bitişinde 582 puanlık büyük bir üstünlük sağlayarak kazandı. Audi bir DTM sezonunda 1.132 puan toplayabilen ilk araba üreticisi oldu. On iki zafer, on iki pole pozisyonu, on iki en hızlı tur, 54 podyum zaferi ve üç tane şampiyonluk ile Audi markası şirket tarihinin en başarılı DTM sezonuna ulaştı.

2019 DTM sezonunda atılan732 turun 448’inde Audi RS 5 sahaya liderlik ediyordu. 18 yarışın 17’sinde bir Audi sürücüsü pole poziyonundan başladı. Audi markasının 6 sürücüsü de 2019 sezonunu ilk 8’de bitirdi. Bu daha önce DTM yarışlarında görülmemiş bir başarıydı. Audi sürücüsü olan Jonathan Aberdein ilk sezonunda 67 puan topladı. Bu da ona yılın çaylağı ödülünü kazandırdı. Audi Hankook şirketi tarafından en hızlı pit stoplar için verilen en iyi pit stop ödülünü de aldı.

Audi DTM Yarışlarında Şampiyon Oldu. Araba Habercisi Dergisi.

Ford Mustang Elektrikli SUV için Tanıtımlar Başladı! Ford Gösterimi 18 Kasım’da Yapacak! Videolu!

Mercedes Benz E mi? BMW 5 mi? Audi A6 mı? İşte bu premium sınıf anketinin sonuçları!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba