Yeni Mazda CX-30 Euro NCAP Testi Sonuçları Açıklandı! Kompakt SUV Nasıl Bir Sonuç Aldı?

Mazda CX30 Euro NCAP Sonuçları.
Mazda CX30 Euro NCAP Sonuçları.

Mazda’nın kompakt SUV segmentindeki temsilcisi CX-30 modeli, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız almayı başardı. Geçtiğimiz yılın sonlarında yeni Mazda 6, bu yılın başlarında da yeni Mazda3 modelinden sonra Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başaran üçüncü Mazda modeli de CX-30 oldu. Mazda CX30 Euro NCAP Sonuçları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Yeni Mazda CX-30, dört farklı Euro NCAP kategorisinde test edildi. Bunlar, yetişkin güvenliği, çocuk güvenliği, yaya güvenliği ve güvenlik sistemleri olarak gerçekleştirildi. Mazda CX-30’un tüm kategorilerde başarı elde ederek 5 yıldız almasının ardında temelde üç faktör rol oynadı. Bunlardan ilki Mazda’nın daha hafif olarak geliştirdiği ve daha rijid bir yapıya sahip olmasına rağmen darbe emişi de daha yüksek olan şasi mimarisi. İkincisi ise i-Activsense adını verdiği sürücüye potansiyel riskler konusunda yardımcı olan sürüş güvenliği sistemleri. Son olarak ise üstün yaya güvenliği sistemleri olarak dikkat çekiyor.

Yapılan testlerde yeni Mazda CX-30, yetişkin korumasında %99 gibi üstün bir değere imza attı. Önden ve yandan çarpmalarda tam güvenlik sağladı. Mazda’nın akıllı fren sistemi de tüm koşullarda çok iyi çalıştığını kanıtladı. Çocuk korumasında %86, yaya korumasında ise %80’lik bir sonuca imza atan Mazda CX-30, sürüş güvenlik sistemlerinden de %77 gibi yüksek bir skorla ayrıldı.

Mazda CX-30’un Euro NCAP testlerinin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz. Unutmayın bu testler aslında bizim için oldukça düşük hızlar sayılabilecek hızlarda yapılıyor. Çıkan sonuçlar bu hızlarda böyleyse, daha yüksek hızlarda nasıl olur düşünmek bile istemeyiz. Bu yüzden trafikte bir anlık hata, ömür boyu pişmanlık yaratır. Herkese güvenli sürüşler dileriz.

Mazda CX30 Euro NCAP Sonuçları. Araba Habercisi Dergisi.

Zamansız Tasarıma Sahip McLaren Elva Sadece 399 Adet Üretilecek. Tek Kelimeyle Ha-ri-ku-la-de!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba