Audi Elektrikli Sörf Tahtası Yaptı! 6.7 Beygir Gücünde ve Su Üzerinde 45 km/s hız yapıyor!

Audi Elektrikli Sörf Tahtası
Audi Elektrikli Sörf Tahtası

Audi mühendisleri tarafından geliştirilen ve markanın elektrikli otomobillerin geleceğine dair bir öngörüsü de olan elektrikli sörf tahtası Audi e-foil, 6.7 Hp güç üreten elektrikli motoruyla su üzerinde saatte 45 kilometre hıza çıkabiliyor. Audi Elektrikli Sörf Tahtası

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Araba Haberleri

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

Son zamanlarda sörfçüler arasında popüler hale gelen elektrikli sörf tahtası, şimdi de Audi mühendisliğiyle yeniden tasarlandı. Audi’nin e-tron adıyla geliştirdiği elektrikli araç teknolojisi için de gelecek stratejisi olarak seçtiği aerodinamizm, sürdürülebilirlik ve verimlilik ile Audi’nin geleneksel hafiflik yaklaşımı Ultra’yı buluşturan Audi e-foil, şimdilik prototip olarak bir adet üretildi. Markanın amacı ise, birkaç yıl içinde isteyen Audi sahiplerinin test edebileceği miktarlarda üretim adedini hayata geçirmek.

Karbon lifle guclendirilmis polimer (CFRP) ile üretilen Audi e-foil, 1.7 metre uzunluğunda. Hızı sörfçünün elinde bulunan bir uzaktan kumanda ile ayarlanabilen sörf tahtasının elektrikli motoru maksimum 6.7 HP (5kW) güç üretiyor. Saatte maksimum 45 kilometre hıza çıkabilen Audi e-foil’in bataryası 1 saat kullanılabiliyor.

Audi e-foil
Audi e-foil

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

Audi Elektrikli Sörf Tahtası

Araba Habercisi Dergisi

LPG’li Dacia Modelleri Satışa Sunuldu

Dacia, dünyada ve Türkiye’de gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Müşterilerin talep ve ihtiyaçlarına uygun çözümler üreten Dacia markası, LPG’li versiyonlarını ürün gamına ekliyor. Toplam kullanım maliyeti avantajına sahip ECO-G serisi olarak adlandırılan LPG’li versiyonlar, ekonomik ve ekolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.

LPG’li versiyonları ile Logan MCV 88.900 TL, Sandero 91.900 TL, Lodgy 101.900 TL, Duster ise 108.900 TL‘den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş

Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Dacia, Türkiye pazarında 2018 yılını 29 bin 918 adetlik satış rakamı ve 4,8 pazar payı ile marka sıralamasında 8’inci sırada tamamladı. Dacia, “yalın, sağlam, ulaşılabilir” felsefesi doğrultusunda bugüne kadar yüz binlerce müşteriye ulaştı. Son 10 yıldır LPG’ye sürekli artan talebe cevap vermek üzere Dacia ECO-G versiyonlarını, Türkiye’de de müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Türkiye, LPG’li araç parkı büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük ülkesi olup otogaz tüketiminde ise Avrupa lideri ve Dünya ikincisi konumunda yer alıyor. Türkiye binek otomobil parkındaki LPG’li araç payı bugün yüzde 38 oranında. ECO-G versiyonlarının, Dacia markasının pazardaki konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. OYAK Grubu’nunmüşteri odaklı yaklaşımı çerçevesinde Dacia’nın bu yeni serisinin, toplam kullanım maliyeti düşük araç çözümü arayan müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vereceğinden hiç şüphemiz yok.” dedi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba