Audi urbansphere tanıtıldı! Geleceğin premium dünyasına yönelik vizyonu gözler önüne seriyor!

Audi urbansphere 2022.
Audi urbansphere 2022.

Audi urbansphere tanıtıldı! Geleceğin premium dünyasına yönelik vizyonu gözler önüne seriyor! Audi urbansphere 2022.

Instagram Hesabım

Audi, ‘Küre-Sphere‘ konsept modellerinin üçüncüsünü tanıttı. Sistematik bir şekilde içten dışa doğru tasarlanan Audi urbansphere konsept özellikle metropol şehir kullanımı için ideal.
Audi tasarımcıları ve mühendisleri urbansphere konseptini ilk etapta trafiğin yoğun olduğu Çin mega kentlerinde kullanılmak üzere tasarlamış olsalar da dünyanın bütün metropol merkezlerinde kullanım için uygun.
Kişisel alanın yetersiz olduğu kentsel alanlarda, konsept otomobil bugüne kadar bir Audi’nin sunabildiği en geniş iç hacmi sunuyor. Üstelik bu alanı, tüm duyulara hitap eden ve tamamen yeni bir deneyim düzeyi sunan teknolojiler ve dijital hizmetlerle zekice koordine ediyor.

Volvo modelleri beş dakikalık şarj ile 160 kilometre elektrikli kullanım menzili sunacak! İşte o gelişme!

Audi Urbansphere’in teknoloji platformu – Premium Platform Electric veya PPE – sadece batarya elektrikli güç-aktarma sistemleri için tasarlandı. Audi grandsphere örneğinde olduğu gibi, PPE’nin temel unsurunu akslar arasındaki yaklaşık 120 kWsa kapasiteli batarya modülü oluşturuyor. İki aks arasına zemine yerleştirilen batarya ile düz bir zemin yerleşimi elde ediliyor.

24 inçlik büyük tekerleklerle birlikte, sadece işlev açısından değil, aynı zamanda gövde orantıları açısından mükemmel bir yapı elde ediliyor. Uzun dingil mesafesi iki koltuk arasında uzun bacak mesafesi olmak üzere geniş bir iç mekanı beraberinde getiriyor. Ayrıca bir şanzıman ve şaft tüneli olmaması da elektrikli otomobillerde mekansal konforu artırıyor.

Audi urbansphere konseptinin iki elektrik motoru toplam 295 kW güç ve 690 Nm tork üretiyor. Bunlar, yoğun şehir trafiğinde genellikle tam olarak kullanılmayan rakamlar. Ayrıca Audi Urbansphere, markanın performanslı modellerinin temel özelliklerinden biri olan sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi quattro ile donatılıyor.

Nissan Juke Nisan 2022 Fiyat Listesi Nasıl? Küçük SUV Nissan Juke kaç paraya satışa sunuluyor?

Konsept otomobilin ön ve arka akslarının her birinde, elektronik olarak dört tekerlekten çekiş sistemini koordine eden ve tüketim ve menzil gereksinimlerine uygun olarak dengeleyen bir elektromotor bulunuyor.
Sürtünmeyi ve dolayısıyla boşta giderken enerji tüketimini azaltmak için ön akstaki motor gerektiğinde devre dışı bırakılabiliyor.

Tahrik sisteminin kalbini 800 voltluk şarj teknolojisi oluşturuyor. Bu, bataryanın kısa sürede hızlı şarj istasyonlarında 270 kilowatt’a kadar şarj edilmesini sağlıyor. Böylece şarj süreleri, içten yanmalı bir motorla çalışan bir aracın yakıt dolum süresine yaklaşıyor. Bataryayı, 300 kilometrenin üzerinde menzil sağlamak üzere şarj etmek için sadece 10 dakika yeterli oluyor. Ayrıca 120 kWsa kapasiteli bataryayı yüzde 5’ten yüzde 80’e şarj etmek için 25 dakikadan daha kısa bir süre yetiyor. Bu, WLTP standardına göre 750 kilometreye kadar menzil anlamına geliyor.

Audi urbansphere 2022.

Audi urbansphere 2022.

Audi urbansphere 2022.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba