Karar Verildi! 2030 Yılı İtibariyle Avrupa Ülkelerinde Emisyon Oranları Yüzde 37.5 Azaltılacak!

Avrupa Emisyon 2030

Avrupa Parlamento’sunda onaylanan kararla birlikte Avrupa Birliği, piyasaya çıkacak araçlardaki karbondioksit (CO2) salınımını 2030 itibariyle %37,5 azaltılmasını ön gören karara imza attı. Avrupa Emisyon 2030

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Emisyon Kanunları, Emisyon Haberleri, Emisyon Yorumları

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılan oylamada 2025 için %15’lik CO2 salınım azaltması ön görülüyor. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında taslak olarak 751 parlamenter tarafından onaylanmıştı. Otomotiv endüstrisi temsilcileri bu kararın sektöre darbe vuracağını ve kullanıcı tercihlerini kısıtlayacağını belirtse de taslak kabul edildi.

Hedef Sıfır Emisyon

Yeni emisyon sınırları, iklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadele için önemli bir adım. Avrupa’da satılan 15 milyon araç, dünya satışlarının %10’unu oluşturuyor. Bu rakam da alınacak emisyon kuralı kararının küresel ısınmaya önemli bir etki oluşturacağını gösteriyor.

Alınan 2030 kararları, otomobil üreticilerinin sıfır emisyonlu elektrikli araçlar üretmelerini hızlandırmaya yönelik bir karar olarak değerlendiriliyor. Avrupa satışlarında, elektrikli araçların payı %1,5 ve bu payı da artırmaya yönelik.

Avrupa’daki araçların 2015 yılındaki ortalama CO2 salınımı 130 gr/km iken 2021 için belirlenen limit 95 gr/km. 2030 için ise 2021’deki 95gr/km üzerinden %37,5 oranında bir düşüş hedefleniyor.

Elektrikli Otomobili Kim Öldürdü?

‘Elektrikli otomobili kim öldürdü?’ belgeselinde de yer aldığı üzere bundan tam 23 sene önce 1996 yılında Amerika’nın California eyaletinin aldığı bir kararla, elektrikli otomobiller üretilmişti. General Motor ve Toyota gibi dünya devi markaların modelleri o dönemde yollara çıkmış ve kullanıcılar tarafından çok beğenilmişti. Ancak çevre komisyonu ve California eyaletinin geri adım atmasıyla 3 yıl içinde çıkan tüm modeller piyasadan geri toplanmıştı. İzlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğimiz bir belgeseldir. Bugün yaşadığımız dünyanın kaynaklarını çok daha hızla tükettiğimiz ve küresel ısınmanın sonuçlarını artık doğrudan hissetmeye başladığımız günlerde alınan bu kararlar oldukça değerli. Umarım otomobil endüstrisi de artık konvansiyonel motor teknolojilerinden hızlı bir şekilde vazgeçer ve sıfır emisyonlu yüksek menzilli elektrikli araçlarını art arda piyasaya çıkartır.

[irp posts=”3427″ name=”Tesla Model 3’e Dişli Rakip Geldi: Elektrikli BMW i4! Bu Yeni Araba 600 kilometre menzil sunuyor!”]

Avrupa Emisyon 2030

Araba Habercisi Dergisi

Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Turkcell Dergilikte Yayında! Kaçırmayın!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba