Bentley İlk Hibrit Modeli Bentayga ile ‘En Lüks Hibrit’ Ünvanını Fazlasıyla Hak Ediyor!

Bentley Bentayga Hibrit Yorumları.
Bentley Bentayga Hibrit Yorumları.

Bentley Bentayga Hibrit Yorumları, Bentley Hibrit Modeller, Lüks Hibrit Modeller, Hibrit Arabalar, Hibrit Bentley SUV, Bentley SUV Modeller, detaylar haberde. Bentley, SUV modeli Bentayga’nın hibrit versiyonlarının ilk teslimatlarının gerçekleştiğini açıkladı. Lüksün zirvesinin artık sürdürülebilir dünya için sunduğu daha az emisyon ve daha verimli motor teknolojileri, marka için de önemli bir dönüm noktası oldu. Bentley Bentayga Hibrit Yorumları.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”7864″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli!”]

Bentley bu sene 100. Yılını kutlarken, Bentayga Hibrit, İngiliz markasının gelecek 100 yılını tanımlayan bir model olarak öne çıkıyor. Bentayga Hibrit, yalnızda ultra lüks plug-in hibrit değil, aynı zamanda da markanın en verimli modeli. Bentley’in ortaya koyduğu sürdürülebilir lüks mobilite vizyonuyla 2023 yılına kadar tüm modellerinde hibrit veya elektrikli versiyon sunmayı planlıyor. İlk tam elektrikli Bentley için ise 2025 tarihi planlanıyor.

Bentley Bentayga Hibrit’in motoru hem verimli hem de performanslı olmayı bir arada başarıyor. 3.0 litrelik turbolu V6 benzinli motor ve 94 kW güce sahip elektrikli motorun toplam gücü ise 700 Nm tork gibi etkileyici bir rakama ulaşıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlayan Bentayga Hibrit’in son hızı ise 254 km/s olarak sınırlandırılmış. Tamamen elektrikli olarak 40 km. menzil sunabilen Bentayga Hibrit’in ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 3.5 litre gibi çarpıcı bir sonuçla Bentley’in bugüne kadarki en verimli modeli olmasını sağlıyor.

Bentley Bentayga Hibrit modelinde üç farklı sürüş modu bulunuyor. Bunlar EV, Hibrit ve Hold modları olarak öne çıkıyor. EV modunda tamamen elektrikle ilerleyen Bentayga, Hibrit modunda devreye benzinli motoru da sokarak sunduğu performansı artırıyor. Hold modunda ise tamamen benzinli motorla ilerleyen model, tüm modlarda fren yapıldığında rejenerasyon yoluyla bataryasını şarj edebiliyor. Ayrıca hibrit modda, aracın akü ve benzinli motordan güç kullanımını optimize etmek için navigasyon sisteminden gelen bilgiler de kullanılarak, maksimum verimlilik ve menzil sunuluyor.

Bentley Continental GT Altın Kaplamalı Bu Versiyonuyla Kuyumcu Vitrini Gibi!

Bentley Bentayga Hibrit Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

Bentley Bentayga Hibrit Yorumları, Bentley Hibrit Modeller, Lüks Hibrit Modeller, Hibrit Arabalar, Hibrit Bentley SUV, Bentley SUV Modeller.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba