3 Nisan 2023 Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfası’nda neler var? İşte öne çıkan haberler!

Chery teknik veriler nasıl farklı oldu?
Chery teknik veriler nasıl farklı oldu?

3 Nisan 2023 Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfası’nda neler var? İşte öne çıkan haberler! Chery teknik veriler nasıl farklı oldu?

YOUTUBE KANALIM

CHERY MOTORLARI NEDEN FARKLI ÇIKTI?

Basın bültenlerinde sürekli güçlü versiyonu tanıtan Chery, güçsüz motorlar gelince AB normları dedi! Gazeteci Emre Özpeynirci Chery Türkiye Başkan Yardımcı Ahu Turan‘la yaptığı görüşmeden aktardı: “Motorlarda farklılık olmadığını, Türkiye’ye gelenlerin AB normunda olduğu için farklı bg gücüne sahip gibi göründüğünü söyledi.” İyi ama basın bültenleri demekten kendimi alamadım. Keşke bu açıklama için bir basın bülteni iletselerdi. Çünkü bizler de sizlere farklı bilgiler vermiş olduk. Bunun yanında Ahu Hanım 2023 yılında Türkiye satış hedeflerinin minimum 15 bin adet olduğunu da söylemiş. Ayda 1650 adet gibi olan bu rakamla aylık satış rakamlarında ilk 10 sırayı zorlayacak gibi. Ancak yıl sonu rakamları açısından baktığımda ilk 10 sıra zor görünüyor.

Motor seçeneğiyle ilgili basın bültenlerinde açıklanan, satışa sunulduğunda farklı olan bilgiler nasıldı? Basın bülteninde: “Her üç model de Chery tarafından geliştirilen üçüncü nesil ACTECO serisi 1.6 TGDI motorla donatılmış durumda. Motor, maksimum 197 HP maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üretiyor.” Chery Türkiye internet sitesinde açıklanan teknik veriler nasıl? OMODA 5, TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO modellerinde bu teknik bilgilere yer verilmiş: Maksimum güç 183 HP, maksimum tork 275 Nm. OMODA 5 ise 0-100 km/s hızlanmasını 8.6 saniyede tamamlıyor şeklinde görünüyor. Basın bülteninde açıklanan bilgilerdeyse 0-100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamladığı belirtiliyordu.

YOUTUBE KANALIMDA İZLEMİK İÇİN TIKLAYIN

ÖTV İNDİRİMİ GELİR Mİ?

Seçim zamanı yaklaştıkça sıfır kilometre ve ikinci el otomobillerin fiyatlarını etkileyecek dedikodular daha da hızlanacaktır. Özellikle bu hafta bu tip söylentilerin sayısında hızlı bir artış olmasını bekliyorum. Bu konuda en ön plana çıkan ÖTV indirimi konusu olacaktır. Seçim öncesinde araçlarda ÖTV indirimi ya da ÖTV matrahlarında yeni bir düzenleme yapılacağı yönünde dedikodular daha da artar. Bildiğiniz gibi son 10 gündür bu tip dedikodular sıklıkla duyulmaya başladı. Bunun yanında “İlk Arabam” ya da “ÖTV’siz otomobil satın alma fırsatı” gibi konularda karşımıza gelecektir. Bu konularda bir gelişme olması imkansız değil. Öncelikle bunu belirtmek istiyorum: Elbette sürprizler olabilir. Ancak gerçeklere baktığım zaman otomobil fiyatlarını çok önemli bir şekilde etkileyecek bir değişimin seçim öncesinde olacağını düşünmüyorum. Sıfır kilometre otomobil bulmanın imkansıza yakın olduğu günümüzde bu tip bir değişimin olmasını beklemiyorum. Euro ve ÖTV’de düşüş olmadığı taktirde sıfır kilometre araçların fiyatlarında maliyetler ve kur değişimi nedeniyle artışlar devam eder.

NİSAN MAYIS SAYISINI ÜCRETSİZ İNDİR

Araba Habercisi Nisan Mayıs sayısı

Araba Habercisi Dergisi Nisan Mayıs sayısı çıktı. 5. Yılını geçtiğimiz günlerde kutladığımız dergimizin Nisan Mayıs sayısını da ücretsiz olarak web sitemiz, Turkcell Dergilik ve Magzter Dergilik üzerinden okuyabilirsiniz.

Nisan 0 km Araba fiyatları

Nisan 2023 sıfır kilometre araba fiyatları markalar tarafından açıklanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da olduğu gibi sıfır km otomobil fiyat listeleri zamlı olarak açıklanıyor. İkinci el fiyatları da yükselişini sürdürüyor.

Neden Yerli Hyundai yok!

Türkiye’de üretim yapan markalardan biri olan Hyundai modelleri bulunmuyor diye çok mesaj alıyorum. Bu durum Türkiye’de üretilen araçların büyük bir bölümünün ihraç edilmesinden dolayı yaşanıyor.

Chery teknik veriler nasıl farklı oldu?

Chery teknik veriler nasıl farklı oldu
3 Nisan 2023 Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfası

Chery teknik veriler nasıl farklı oldu?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba