Citroen C5 Aircross Hybrid özel donanım paketiyle Türkiye’de satışa sunuluyor! Yüzde 15 daha az yakacak!

Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.
Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.

Citroen C5 Aircross Hybrid özel donanım paketiyle Türkiye’de satışa sunuluyor! Yüzde 15 daha az yakacak! Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.

Citroen, C5 Aircross için hazırlanan “e-Series” adındaki özel bir versiyonu, yeni nesil, şarj gerektirmeyen hibrit seçenek C5 Aircross Hybrid 136 e-DCS6 ile birlikte, kasım ayında Türkiye yollarıyla buluşturuyor. Aracın fiyatını şimdiden tahmin etmek güç ama 2.2 milyon TL üzerinde bir rakam olacaktır. 136 HP’lik benzinli motorla kombine edilen yeni bir hibrit üniteye kavuşan C5 Aircross, aynı zamanda çift renkli tavan ve alaşım jantlar gibi siyah öğelerle kontrast oluşturan sedefli beyaz dış görünümüyle karakteristik bir tasarım ortaya koyuyor açıklaması yapılıyor.

Sabit mıknatıslı senkron elektromotor 21 kW (28 HP) güç ve 55 Nm tork üretiyor. C5 Aircross’un düşük tork gereksinimleri için düşük hızlarda, manevra yaparken veya yavaşlarken tamamen elektrikle ilerlemesine olanak tanıyor. Ayrıca ilk hareket anında benzinli motoru destekliyor. Yavaşlama sırasında bataryayı şarj etmek için bir jeneratör görevi görüyor. Aynı zamanda frenlerin aşınmasını ve yıpranmasını da azaltıyor. Hibrit sistem için özel olarak geliştirilen yeni nesil 1.2 PureTech benzinli motorun parçalarının yüzde 40’ı yeni. 3 silindirli ve 1199 cc hacimli motor 5500 d/d’de 136 HP (100 kW) güç ve 1750 d/d’de 230 Nm tork sağlıyor. Değişken geometrili turbo besleme performansa ve eksantrik zinciri dayanıklılığa katkı sağlıyor. 432 Wsa kullanılabilir kapasiteye sahip 48V Lityum-İyon batarya, sol ön koltuğun altında yer alıyor. Böylece bataryanın bagaj veya iç mekan üzerinde herhangi bir etkisi olmuyor. Batarya beklediğimden daha küçük. Bu nedenle sadece elektrikli ilerlemesi beklediğimden daha az olacaktır. Ancak Citroen yönetimi yaptığı açıklamalarda yüzde 15’e varan oranlarda daha az yakıt tüketimi olacağını belirtiyor. Ayrıca bir voltaj dönüştürücü sayesinde 48V elektromotorun ürettiği elektriğin bir kısmı otomobilin ekipmanını beslemek için 12V’a dönüştürülüyor. Bu sayede iki ayrı elektrik hattı birlikte beslenebiliyor.

Yüce Auto Skoda Kamiq Modelini Eylül Ayında Kaç Paraya Satıyor? Tiggo 8 Pro Parasına Skoda Kamiq!

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.

Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.

Citroen C5 Aircross Hybrid Geliyor 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba