Elektrikli Araçlara 2030 yerine 2035 yılında geçecekler! Dizel ve benzinliler 2035’e kadar satılabilecek!

Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!
Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!

Elektrikli Araçlara 2030 yerine 2035 yılında geçecekler! Dizel ve benzinliler 2035’e kadar satılabilecek! İngiltere Başbakanı Rishi Sunak elektrikli araçlara geçiş tarihini ertelediklerini açıkladı. Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

İngiltere’de elektrikli Araçlara 2030 yılı yerine 2035 yılında geçecekler! İngiltere Başbakanı Rishi Sunak dizel ve benzinli araçların satışının 2030 yerine 2035 yılından itibaren yasak olacağını açıkladı. İngiltere’de yapılan yorumlarda başbakanın benzinli ve dizel otomobillerin satış bitiş tarihinin 2030’dan 2035’e ertelenmesine ilişkin açıklamasının bir takım olumsuz sonuçlara yol açacağı konuşulmaya başladı.

Başbakan Rishi Sunak, 2030 tarihinin 2035’e taşınmasına ilişkin duyurusunda, bu karar değişikliğinin öncelikle ülke çapındaki ailelerin mali çıkarları nedeniyle alındığını vurguladı. Ancak yapılan yorum ve eleştirilerde elektrikli otomobillerin işletme maliyetleri benzinli ve dizel otomobillerden daha düşük olduğuna dikkat çekildi.

Başbakana en önemli tepkiyse iklim değişikliğiyle mücadele için acil eyleme geçilmesi gerektiğini göz ardı ettiği yönünde oldu. Yapılan yorumlarda “elektrikli araçlara ne kadar hızlı geçiş yapılırsa, karayolu taşımacılığından kaynaklanan hava kirliliğinin sağlığımız üzerindeki etkisi o kadar az olacaktır” denildi. Bunun yanında bu kararla İngiltere’nin fosil yakıt ithalatına daha uzun süre bağımlı kalması anlamına geldiği de dile getiriliyor. Başbakanın açıkladığı bu karar daha çok tartışılır ve otomotiv üreticilerinin de dahil olmasıyla birlikte daha çok konuşulur. Özellikle Avrupa Birliği’nin bu konuda nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Peugeot 3008’in Eylül fiyat listesi nasıl? Son dizel motorlu 3008 modeli kaç para? Kaç gündür zam yok?

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz. Ana sayfada dergimizi indirebilecek linkleri bulabilirsiniz. 

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!

Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!

Dizel benzin motoru yasağı ertelendi!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba