Dünyanın En Uzun Elektrikli Yolculuğu Tamamlandı! Elektrikli Arabayla 96 bin km yol yaptı!

Elektrikli Araba Uzun Yol

Geçtiğimiz günlerde elektrikli araç kullanımının teşvikinin artması için yürütülen en önemli kampanyalardan biri sona erdi. Elektrikli Araba Uzun Yol

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Haber, Araba Yorum, Kullanılmış Araba, İkinci El Araba, Sahibinden Araba, Elektrikli Araba, Elektrikli Otomobil

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Wiebe Wakker, Hollanda’dan çıktığı yolculuğu 3 yılda tamamlayarak Avustralya’ya ulaştı. Toplam yolculuk tam 96.000 km. sürdü ve Sydney’de tamamlandı. Wakker, 15 Mart 2016 tarihinde Plug Me In girişiminin bir parçası olarak, modifiye edilerek elektrikli hale getirilen VW Golf ile yola çıkmıştı. Bu kampanya, elektrikli araçların kullanılabilirliğini ve avantajlarını göstermek için gerçekleştirilmişti. Yolculuk boyunca 33 ülkeyi ziyaret eden Wakker bu ülkelerde konaklama, yemek ve aracın şarj edilmesi gibi konularda gönüllülerden yardım aldı. Yolculuğun masrafları Adobe ve Canon gibi teknoloji devlerinin sponsorluğu ile karşılandı.

Wakker, bu yolculuğunda birkaç kez denizi geçmek zorunda kaldığı için feribotla ulaşım sağlamak zorunda kaldı. Bu durum yolculuğun tamamının çevre dostu olmasının biraz da olsa önüne geçti. Ancak yine de yolculuk, elektrikli araçların çevresel ve ekonomik olarak avantajlarını ön plana çıkarma konusunda oldukça etkiliydi. Normal bir Golf bu yolculuk boyunca 6.783 lt. yakıt tüketecekti. Bu da güncel fiyatlarla 47.000 TL’ye varan bir harcamaya denk geliyor. Yolculuğun tamamı elektrikle tamamlandığı için toplamda sadece 1.650 TL gibi bir maliyetle tamamlanabildi.

Sadece 200 km menzille toplam 96.000 km yolculuk yaptı

Elektrikli araçların yaygınlaşması konusunda farkındalık yaratan Wakker, yolculuğa çıktığı 2016 yılından bugüne elektrikli araçlar model seçenekleri konusunda aslında oldukça gelişti. Bugün Tesla Model X, Jaguar I-Pace gibi üst seviye modellerin yer aldığı piyasada 2016 yılında düşük menzilli modeller dışında pek seçenek yoktu. Örneğin Wakker’in Golf’ü sadece 200 km. menzile sahipti. Bugün gelinen noktada hala daha çok yol alınması gerekse de Wakker gibi aktivistlerin elektrikli araçların gelişmesi için oynadıkları rolün önemi büyük. Devletlerin de karbon salınımı konusunda daha sıkı politikalar ve vergi teşvikleriyle elektrikli araçlara geçiş süreci gittikçe hızlanacaktır.

[irp posts=”3724″ name=”Londra Emisyonu Yüksek Araçlara Şehir Merkezine Girişleri 100 Lira Yaptı!”]

Elektrikli Araba Uzun Yol

Araba Habercisi Dergisi

Rivian R1s Modelini Zaten Çok Beğenmiştik Ama Bu Hali Aklımızı Aldı Götürdü!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba