En Çok Elektrikli Araba Satılan Ülke Hangisi Merak Ediyor Musunuz? Ben Ediyorum :)

Elektrikli Arabalar 2019

Norveç’te satılan elektrikli arabalar içerisinde neredeyse her iki arabadan birini Tesla Model 3 oluşturuyor. Ayrıca Norveç pazarındaki toplam araç satışının da yarısını elektrikli araçlar oluşturuyor. Elektrikli Arabalar 2019

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Haber, Otomobil Haber, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Elektrikli Araba, Elektrikli Otomobil

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Geçtiğimiz Mart ayında Norveç’te toplam araç satışının %58,4’ünü elektrikli araçlar oluşturdu. 5.315 adetlik satış içerisinde Tesla Model 3 %29 oranında bir Pazar payı kazandı.

[irp posts=”3333″ name=”Araba Habercisi Dergisi Nisan 2019 Sayısı Çıktı! Turkcell ve Vodafone Dergilik’ten Okuyabilirsiniz!”]

Norveç, global pazarda en çok elektrikli aracın satıldığı ülke. Böyle çevreci ve yenilikçi bir anlayışın oluşmasında da elektrikli araçlardan vergi alınmaması yatmakta. 2025 yılında kadar fosil yakıtlı araçların satışını durdurmayı planlıyor.

2017 yılındaki %20,8’lik elektrikli araç satış oranını, 2018 yılında %31.2’ye çıkaran Norveç’de elektrikli modeller, bu yılın ilk çeyreğinde ise payını %50 oranlarına çıkardı.

Tesla ise en iyi dördüncü pazarı olan Norveç’e Model 3 sevkiyatlarını hızlandırdı. 2018 yılında zor günler geçiren ve şirketini karlı hale getirmeye çalışan Tesla CEO’su Elon Musk için Norveç gibi ülkelerdeki potansiyeller ciddi birer çıkış noktası olabilir.

Norveç Elektrikli Araçlar Kurumu’na göre 2019 yılı ilk çeyrekte elektrikli araçların, toplam araç sayısına oranla %48. Bu oranın, 2019 yılında da Norveç’te elektrikli araç üreticileri pastadan aldıkları payı %50’ye çıkartmayı hedefliyor.

[irp posts=”3599″ name=”Kompakt Sedan Nissan Geliyor! 483 Beygir Gücündeki Nissan IMs Tek Şarjla 600 km yapacak!”]

Elektrikli Arabalar 2019

Araba Habercisi Dergisi

Yeni Toyota RAV4 Hibrit Mayıs Başında Satışa Sunuluyor! Tüm Detaylarını Yazdım!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba