Elektrikli Range Rover ve Jaguar XJ Modelleri 2021 Yılında Yollarda Olacak!

Elektrikli Jaguar Land Rover
Elektrikli Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover grubu, SUV ve Sedan modelleri için geliştirdiği elektrikli yeni modüler platformunu tanıttı. MLA olarak adlandırılan yeni platform, tam elektrikli, plug-in hibrit ve benzinli hibrit modellere uyarlanabilecek. Bu platform aynı zamanda grubun hali hazırda kullandığı 5 platformun da yerini alabilecek. Elektrikli Jaguar Land Rover

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri.

youtube.com/msemedya

Araba Habercisi Dergisi

Jaguar Land Rover’ın Ürün Geliştirme Direktörü Nick Rogers yaptığı açıklamada MLA platformunun hem yeni modeller hem de maliyet avantajıyla kar oranlarını artıracaklarını belirtti. MLA platformunun ilk modellerinin 2021 yılında Range Rover ve Jaguar XJ olması planlanıyor.

Jaguar XJ modeli için geliştirilecek elektrikli modelin 6 silindirli benzinli model ile beraber tanıtılması bekleniyor. MLA platformu tanıtımında bu platformu kullanan modellerin 90 kWh bataryaya sahip olacağı açıklandı. Elektrikli Jaguar XJ kendisine rakip olarak Tesla Model S’in yanı sıra yakında çıkacak olan Porsche Taycan Sedan ve 2020’de çıkacak olan Audi e-tron GT’yi görüyor.

Jaguar 2018 yılı sonunda I-Pace elektrikli SUV modelini piyasaya sürerek geleneksel premium otomobil üreticileri arasında bir ilke imza atmıştı. Ancak I-Pace platformu bir kereye mahsus olarak yaratılan bir platformdu. MLA gibi uyarlanabilir bir platformla birlikte Jaguar’ın elektrikli model konusunda daha fazla atılım yapacağı kesin görünüyor.

MLA platformunda üretilecek bir diğer model ise Range Rover. 4 farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan Range Rover’ın en az bir motor seçeneği ise tam elektrikli olacak. Range Rover Sport için de MLA platformunun kullanılması planlanıyor. Hem Range Rover hem de Range Rover Sport’un yeni modellerinin 2021 yılında çıkacağı yetkililer tarafından dile getirildi. MLA platformlu yeni Range Rover modelleri plug-in hibrit seçeneğinde 50 km’lik tam elektrikli bir sürüş sunacak.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Elektrikli Jaguar Land Rover

Araba Habercisi Dergisi

Elektrikli Jaguar Land Rover
Elektrikli Jaguar Land Rover

Elektrikli Jaguar Land Rover, Elektrikli Range Rover, Elektrikli Araba, Elektrikli Jaguar XJ, Elektrikli Otomobil, Araba Testleri, Otomobil Testleri

VW, Beetle (Vosvos) İçin Açılan 5.7 Milyon dolarlık Telif Davasını Kazandı!

Komenda’nın kızı 70 yıldan uzun bir süre üretilen Volkswagen’in ikonik modelinin başarısında babasının oynadığı rol karşılığı tazminat istedi. Tazminat olarak 5.7 Milyon dolar isteniyordu. Komenda’nın kızının iddiasına göre İkinci Dünya Savaşı’nın ardından seri üretime giren Beetle’lar toplamda 22 milyondan fazla satmıştı ve bu araçların tasarımında babasının emeği vardı.

VW, Beetle (Vosvos) İçin Açılan 5.7 Milyon dolarlık Telif Davasını Kazandı!

 

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba