Volkswagen 5000 Kişilik Yazılımcı Kadrosu Kurdu! Bu Konuda Kimseye İhtiyaçları Kalmayacak!

Volkswagen Teknoloji
Volkswagen Teknolojileri

Volkswagen, 5000’den fazla yazılımcıyı kadrosuna dahil ederek 2025 yılına kadar araçlarında kullandığı yazılım sayısını artırmayı hedefliyor. Yazılım geliştirmede şirket içi payını mevcut olan %10’dan en az %60’a çıkarmayı planlıyor. Volkswagen Teknoloji

Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi

Araba Habercisi Dergisi
youtube.com/msemedya

Firmanın gelecekte tüm araçlarında kullanacağı tek bir yazılım platformu olacak. ‘vw.os’ adı verilen sistemle birlikte Volkswagen Automotive Cloud sistemiyle de veri depolama ve analizi yapılacak. 2025 yılına kadar tüm modellerine entegre edilmesi planlanan vw.os işletim sisteminin ilk uygulandığı model ID.31 modeli. Bu yıl IAA Uluslararası Araba Fuarı’nda tanıtımı yapılacak olan ID.31 için daha şimdiden 20.000 ön rezervasyon yapılmış durumda.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Mercedes Benz Avrupa’da Kendi Bayilerini Kuruyor! Otomotivin Yeni Yolu Bu mu?

Şu anda 200 farklı tedarikçiden 70 yazılımı kullanan VW, kendi programını dahil ederek farklı işlevler kazanacak. Grup içerisinde benzer işlevlere sahip farklı sistemler var. Bunlara örnek olarak bilgi, eğlence ve navigasyon sistemleri gösteriliyor. Geliştirilecek olan vw.os ve Volkswagen Bulut Sistemi ile farklı modeller için farklı yazılımlar olsa da tek bir yerden kontrolü ve güncellemesi yapılacağı için tüm modeller için önemli derecede bir kolaylık sağlanacak.

Volkswagen yaptığı bu atılımla yazılım firmalarına bağlı kalmadan kendi ihtiyaçlarına ve müşteri beklentilerine yönelik yazılım geliştirerek kendi ‘dijital ekosistemini’ kuracak. Bu sayede de önemli bir avantaj elde etmek istiyor.

Volkswagen Teknoloji

Araba Habercisi Dergisi

Volkswagen Teknoloji
Volkswagen Teknolojileri

Volkswagen Teknoloji, Volkswagen Yazılım, Volkswagen Elektrikli, Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba