Ülkemizin Gururlarından Karsan BMW i3 Motorları İle Çalışan Elektrikli Minibüs Yaptı!

Ülkemizin Gururlarından Karsan BMW i3 Motorları İle Çalışan Elektrikli Minibüs Yaptı! Elektrikli Karsan Jest Minibüs

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Otomobil Yorum, Araba Yorum, Araba Test, Otomobil Test, Karsan Haber, Karsan Yorum gibi detaylar haberde.

Araba Habercisi Dergisi

Karsan tarafından geliştirilen tamamen elektrikli şehir otobüsü Jest, BMW i3 motorları ve yüksek gerilimli bataryaları ile çalışıyor. Bu sayede BMW i öncü, emisyonsuz sürüş teknolojilerinde yeni bir uygulama alanına doğru yöneliyor.

BMW i yerel emisyonsuz sürüş teknolojilerini düzenli olarak yeni alanlara doğru genişletirken, şimdi de yerel toplu taşıma alanında sürdürülebilirliği destekliyor. BMW i3 için geliştirilen elektrikli motorlar ve yüksek gerilimli bataryalar ilk kez olarak bir şehir otobüsünde kullanılıyor.

Özel olarak şehir içi trafiğinde kullanım için geliştirilen otobüs, Karsan tarafından tasarlandı. BMW Group ve Karsan, yerel ve uluslararası pazara yönelik olarak Bursa, Türkiye’de üretilen tamamen elektrikli model “Jest electric” için motor ve batarya tedariki konusunda anlaşma imzaladı.

Bu işbirliği bir kez daha BMW i’nin sürdürülebilir şehir ulaşımını teşvik etmeye yönelik hedefini yansıtıyor. Karsan Jest elektrikli modelde kullanılan BMW i elektrikli motorları ve yüksek gerilimli bataryaları, toplu taşıma ağı operatörlerinin yolculara şehir içinde konforlu ve yerel emisyonsuz seyahat olanağı sunmasını sağlıyor.

Elektrikli Karsan Minibüs 170 HP gücünde

BMW Group tarafından bağımsız olarak geliştirilen elektrikli motorlar ve yüksek gerilimli bataryalar başarılı performans nitelikleri ve güvenilirliği ile ön plana çıkıyor. Bu üniteler, BMW’nin Dingolfing’de yer alan fabrikasında üretiliyor. BMW Group’un elektromobiliteye yönelik yetkinlik merkezi geçtiğimiz yıllarda ürün kapasitesini ve üretim uzmanlığını sürekli olarak genişletti. Karsan Jest elektrikli otobüste yer alacak BMW i3’ün elektrikli senkronize motoru, azami 125 kW/170 HP güç çıkışına ve 250 Nm tork değerine sahip.

Karsan Otomotiv CEO’su Okan Baş

1966 yılında kurulan Karsan, Bursa’daki geliştirme ve üretim tesislerinde, uluslararası otomotiv şirketleri için yürüttüğü üretim iş ortaklıklarının yanı sıra; yerel ve uzun mesafeli ulaşım için kendi araçlarının da geliştirme ve üretim faaliyetlerini sürdürmekte. Ürün portföyü küçük minibüsler, şehir otobüsleri ve şehirlerarası otobüslerden tarifeli seferlere yönelik körüklü otobüslere kadar değişiyor. Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. CEO’su Okan Baş konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “BMW Group ile işbirliği, elektrikli araç segmentindeki müşterilerin de ihtiyaçlarını karşılamamıza olanak sağlıyor ve sürdürülebilir mobilite çözümleri tedarikçisi olma konusundaki dönüşümümüzde önemli bir adımı temsil ediyor.”

[irp posts=”1892″ name=”Volkswagen Arteon 4Motion R-Line Test izlenimlerim”]

Elektrikli Karsan Jest Minibüs

Araba Habercisi Murat Tosun

https://www.arabahabercisi.com/volkswagen-arteon-4motion-r-line-test-izlenimlerim/

Elektrikli Karsan Jest Minibüs, Karsan Otomotiv CEO’su Okan Baş, BMW Elektrikli Karsan Jest Minibüs, BMW Minibüs, BMW minibüs hattı

Elektrikli Karsan Jest Minibüs
Elektrikli Karsan Jest Minibüs

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba