Honda elektrikli araçlar için Powerbank yaptı! Aynı zamanda evlerde de elektrik ihtiyacını karşılayacak!

Elektrikli Otomobiller Honda MPP.

Honda elektrikli arabalar için Powerbank yaptı! Aynı zamanda evlerde de elektrik ihtiyacını karşılayacak! Elektrikli Otomobiller Honda MPP.

Instagram Hesabım

Geliştirdiği teknolojiler ve mühendislik çözümleri ile ön plana çıkan Honda, taşınabilir ve değiştirilebilir bataryaların yenilenebilir enerji kapsamlı kullanımına yönelik Mobil Güç Paketi’ni (MPP) ve girişimlerini tanıttı. Elektrikli ulaşım ürünleri ile enerji hizmetlerini birbirine bağlayarak “hareket özgürlüğü” ve “yenilenebilir enerjinin yaygın kullanımı” yaklaşımını destekleyen “Honda eMaaS” konseptini geliştirirken; MPP e:’nin başlangıçta sadece Honda e: ticari motosikletlere sahip kurumsal kiralama müşterilerine sunulması planlanıyor.

Araba Habercisi Dergisi Aralık 2021 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Dergisi’nin 35. Sayısı Yayında!

Gelecek dönem için küresel enerji ihtiyacının artmasına yönelik olarak önemli bir alternatif olan yenilenebilir enerjinin güç kaynağı olarak kullanılması konusunda yaşanan sorunların başında arz – talep dengesi geliyor. Honda, bu alanda yaşanan sorunların çözümü için “tampon işlevi” gören MPP veya benzeri cihazlarla fazla elektriğin geçici olarak depolanması ve güç kaynağı miktarının ayarlanması üzerine çalışmalar yürütüyor.

İlk kez 2017 yılında tanıtılan MPP, Honda’nın 2018 yılında satışa sunulan GYRO CANOPY e: ticari elektrikli üç tekerlekli scooter modelinin bataryası olarak ilk kez kullanıldı. Devam eden dönemde 2019 yılının Şubat ayından bu yana MPP ve elektrikli motosikletlerle Filipinler’de ve aynı yılın Temmuz ayından bugüne kadar Endonezya’da test çalışmaları yürütülüyor. Asya’da batarya çalışmalarında odaklanan Honda, 2021 yılının başında başlattığı Hindistan’daki elektrikli üç tekerlekli bisiklet taksilerde batarya paylaşımına ilişkin testlerinin sonuçları doğrultusunda 2022’nin ilk yarısında MPP e: ile Hindistan’da batarya paylaşım hizmeti vermeyi planlıyor.

İşte Kasım ayında en çok satan 0 km otomobil modelleri! Kasım’da en çok bu 0 km otomobiller satıldı!

Pek çok farklı elektrikli cihazda güç kaynağı olarak kullanılabilen ve 1,3 kWsa’in üzerinde elektrik depolayabilen, yaklaşık 5 saat şarj süresi olan lityum iyon bataryaya sahip MPP e:’nin önemli özelliklerinden biri olan gelişmiş çok yönlülüğü ile ulaşım araçları dışında da uyumlu cihazlar için güç kaynağı olarak kullanılabiliyor. Diğer yandan gelişmiş dayanıklılığı ile MPP e:’nin sürekli deşarj olması sayesinde, yüksek ısı kaynaklı batarya arızalarının önüne geçiliyor ve normal çalışma koşullarında suya, titreşime ve sarsıntıya karşı koruma sağlıyor. Entegre kontrol ünitesi, MPP e:’nin çalışma koşullarını belirliyor ve verileri kullanarak tüm süreci kayıt altına alıyor. MPP e: şarj olurken konektör aracılığıyla toplanan veriler, batarya paylaşımı ve diğer işlemler için kullanılıyor.

Elektrikli Otomobiller Honda MPP.

Elektrikli Otomobiller Honda MPP.

Elektrikli Otomobiller Honda MPP.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba