Hibrit Fiat Egea kaç para olur? Fiat Egea Hybrid fiyatını tahmin ettim! 30 Mart’ta kullanmaya gidiyorum!

Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.
Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

Hibrit Fiat Egea kaç para olur? Fiat Egea Hybrid fiyatını tahmin ettim! 30 Mart’ta kullanmaya gidiyorum! Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

Instagram Hesabım

Fiat markasının kompakt sınıftaki güçlü oyuncusu Egea, hibrit motorlu versiyonları ile dünya yollarına çıkmaya hazırlanıyor.

Egea’nın yeni hibrit versiyonu, yüksek performansını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip motordan alıyor. 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun performansı başarılı. Egea Hybrid’de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW’lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Bu gelişmiş hibrit teknolojisi, “yüzde yüz elektrikli” olarak kullanılabiliyor. Sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe imkan sunuyor. Böylece verimlilik artarken sürüş performansı da üst seviyeye çıkıyor.

Son 6 yıldır “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Otomobili” olan Egea, Nisan ayından itibaren Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde sunulacak yeni nesil hibrit motor seçeneğiyle Fiat showroomlarındaki yerini alacak.

Bu yıl satışa sunulacak yeni arabalar hangileri? Ne zaman satışa sunulmaya başlayacaklar?

Egea Hybrid, elektrik motoru sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanıyor. Egea’daki hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, %100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Egea Hybrid, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing).

100 km’de 4.7 litre tüketiyor!

Egea Hybrid tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park). Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen Hibrit Egea, performanstan ödün vermediği gibi elektrikli ve benzinli motorları arasındaki geçişleri kullanıcısına hissettirmeden maksimum sürüş konforu sağlıyor.
Egea Hybrid ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da Fiat markasında ilk defa satışa sunuluyor. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hybrid, 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken yakıt tüketiminde de önemli bir avantaj sağlıyor ve şehir içi kullanımda 100 km.de 4,7 lt’lik (WLTP) tüketim değerine ulaşıyor.

2022 model Ford Fiesta’nın ilk teslimatları 2022 ilk çeyrekte yapılacak! İşte önemli değişimleri!

Dizelden daha az tüketecek!

Egea’daki hibrit teknolojisi, yine Fiat modellerinde bir ilk olarak, sürüş sırasında benzinli motoru tamamen kapatarak WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) çevriminin yüzde 47’sinin benzinli motor çalıştırılmadan tamamlanmasını. Bu oran şehir içi çevrimde yüzde 62’ye kadar çıkabiliyor. Sonuç olarak, yeni 48-Volt hibrit benzinli motor, şehir içi kullanımda hem benzinli, hem de dizel motorlara oranla daha düşük yakıt sarfiyatı sağlıyor.

Fiat Egea Hibrit fiyatı. Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

Fiat Egea Sedan 1.6 M.Jet 130 HP Urban 16 Şubat tarihinde 433 bin TL etiketle satılıyor. Hafif hibrit teknolojisine sahip yeni versiyonun fiyatının örnek verdiğim bu modelden biraz yüksek olmasını bekliyorum. Yine bir örnek vermem gerekirse Fiat Egea Cross 1.0 Firefly 100 HP Lounge seçeneği 397 bin TL etiketle satılıyor. En üst paket bu aracın fiyatına 100 bin TL eklendiği zaman hibrit versiyonun fiyatının bu şekilde olacağını düşünüyorum.

2022 model Peugeot 3008 fiyat listesi açıklandı! Peugeot SUV 3008 Şubat ayında kaç paraya satılıyor?

Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

Fiat Egea Hibrit fiyat listesi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba