Ford Amerika’da PowerShift Şanzıman Sorunu Nedeniyle Focus ve Fiesta’ları Servise Çağırdı!

Ford Focus Powershift Şanzıman Geri Çağırmaları
Ford Focus Powershift Şanzıman Geri Çağırmaları

Ford Focus Powershift Şanzıman Geri Çağırmaları Haberleri. Ford, ABD bayilerine PowerShift çift kavramalı otomatik şanzımanıyla ilgili sorun yaşayan Focus ve Fiesta sahiplerine ücretsiz onarım yapmaları için talimat verdiği iddia edildi. ABD’de yerel bir gazetede çıkan haberde, Ford’un hatalı şanzımanlara sahip araçlarını bile bile piyasaya sürdüğünü iddia edildi. Ford Focus Powershift Şanzıman Geri Çağırmaları.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Yükselen tepkilere kayıtsız kalamayan Ford, bayilerine hatalı araçları teşhis ve gerektiği gibi tamir etmesini bildirdi. Çoğu garanti kapsamı dışında kalan 2011 ile 2017 model yılındaki araçlara da uygulanacağı belirtildi. Yerel bir gazetede yayınlanan raporda, iddia edildiği gibi ‘bilerek’ hatalı araçların piyasaya sunulmadığını net bir dille ifade eden Ford, gerekli aksiyonları hızlı bir şekilde aldığını açıkladı.

Ford, ABD’de daha önce hatalı araçlar yüzünden açılan davalarla sıkıntılı günler yaşıyordu ve yaşamaya da devam ediyor. Bu sefer de herhangi bir dava süreciyle karşı karşıya kalmak istemeyen marka, bayilerinin bu konuda çok hassas olmasını istedi. Geçtiğimiz günlerde basında eski Ford CEO’su Mark Fields’in daha önce 2011-2016 model yıllarındaki bazı araçları kapsayan bir şanzıman problemi nedeniyle açılan davada ifadeye çağrıldığı ve ifade vereceği belirtilmişti. Ford, 2017 yılında 1.9 milyon kullanıcıyı kapsayan toplu davada anlaşmaya varmıştı. Ancak California Federal Mahkemesi yeterli tazminat tazmin edilmeyeceği gerekçesiyle karara itiraz etmişti. Michigan’da binlerce müşteriyi kapsayan ayrı bir dava daha Ford’un kapısında olduğu biliniyor.

Tüm bu dava süreçleriyle sıkıntıda olan Ford’un bayilerine kesin bir dille gerekeni yapmaları gerektiğini belirtse de, sosyal medyada kullanıcı yorumlarında hala bu işlemler için ücret talep edildiği belirtiliyor. Bu konuda tepkili olan kullanıcıların hukukun üstünlüğünün hakim olduğu ABD’de yeni bir dava açmasının da an meselesi olduğu söylendi.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

PSA Grubu 2019’un İlk Yarısında 2 Milyona Yakın Araç Sattı! Liderlik İstiyorlar!

Ford Focus Powershift Şanzıman Geri Çağırmaları, Araba Habercisi Dergisi.

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba