PSA Grubu 2019’un İlk Yarısında 2 Milyona Yakın Araç Sattı! Liderlik İstiyorlar!

PSA Grubu Satış Rakamları 2019 Ne Durumda
PSA Grubu Satış Rakamları 2019 Ne Durumda

PSA Grubu, yılın ilk yarısındaki satış rakamlarıyla hızlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. 2019 yılının ilk yarısında çatısı altında bulunan Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarıyla dünya çapında 1.903.370 adet araç satışı gerçekleştirdi. Grubun en çok satan markası olan Peugeot toplam 767.062 adet, ikinci sırada bulunan Opel 568.029 adet, üçüncü sırada olan Citroen 536.034 ve son olarak da DS markasıyla 32.217 adet araç satışı gerçekleşti. PSA Grubu Satış Rakamları 2019 Ne Durumda?

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Avrupa pazarı bu yılın ilk yarısında %2,4 daralmasına rağmen PSA grubu %17,4’lük Pazar payı elde ederek konumunu güçlendirdi. Toplam satışlarının %88’ini oluşturan Avrupa pazarında PSA grubu toplam 1.678,126 adet araç satışı gerçekleştirdi. Tüm Avrupa ülkelerinde satışlarını artıran grup, özellikle İtalya, Fransa, İngiltere, Almanya ve İspanya’da pazar payını ve satışlarını artırdı. Özellikle Citroen, son 8 yıl içerisindeki satış rekorunu kırarak Avrupa’da satış yapan 12 marka içerisindeki en iyi büyüme performansını gösterdi. Citroen’in başarısındaki en büyük payı ise piyasaya sunduğu C3 Aircross ve C5 Aircross SUV modelleri sağladı.

Avrupa satışlarında, Opel ve İngiltere’deki markası Vauxhall, pazar payını çok artırmasa da karlı modellerinin satışına odaklandı. Combo, Crossland X ve Grandland X ile bu performansı yakalayan Opel, yılın ikinci yarısında da yeni Corsa ile hem satışlarını hem de karını artırmayı hedefliyor.

Peugeot’un pazar payı ise Avrupa pazarında sabit kaldı. 3008 ve 5008 modellerinin başarısı devam ederken 508 SW modelinin de piyasaya sunulmasıyla ikinci yarıda daha iyi bir performans bekliyor. Peugeot ticari araç satışlarında ise ciddi bir başarı göstererek satış rekoru kırdı. DS markası ise her çeyrekte ortalama %2’lik büyüme performansını devam ettirdi. DS7 Crossback ve DS3 Crossback modelleri Fransa’da premium segmentin en çok satan SUV modelleri olarak öne çıkıyor.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

Türkiye Satışları %44,8 Düştü

Fas, Mısır ve Cezayir pazarlarında %2,5’dan fazla büyüme rakamlarını yakalayan PSA Grubu, satışlarındaki en büyük düşüşlerden birini %44,8’lik oranla Türkiye’de yaşadı.

Daralan Çin pazarındaki satışları düşen PSA Grubu, %62,1 oranında azalan satışlarıyla en büyük düşüşü Çin’de yaşadı. DS markası Pazar payını korurken, diğer markalarında ciddi bir hayal kırıklığına uğradı.

PSA Grubu Satış Rakamları 2019 Ne Durumda?, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba