Araba ve Teknoloji’de Dev Buluşma! Ford ve Vodafone Teknoloji İş Birliği Yaptı!

Ford Vodafone Teknoloji Park Yeri
Ford Vodafone Teknoloji Park Yeri

Yapılan araştırmalara göre Londra ve Berlin gibi metropollerde bir sürücü yılda ortalama 67 saatini park yeri aramakla geçiriyor. Bunun da maliyeti ortalama sürücü başına 1.250 Euro. Trafikte park yeri aramak için seyir halinde olan araçlar ise trafiğin neredeyse %30’unu oluşturuyor. İstanbul için ise durumun daha da vahim olduğunu tahmin ediyorsunuzdur. Ford Vodafone Teknoloji Park Yeri

Araba Testleri, Otomobil Testleri

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Park sorununun çözümü için Ford ve Vodafone iş birliği yaptı. Şehir merkezlerinde park yeri bulmayı kolaylaştıracak yeni bir teknolojiyi test ediyorlar. Park Yeri Rehberi adı verilen teknoloji sayesinde, sürücülere yakındaki otoparklar, boş park yeri sayısı ve park yerine ulaşmak için rotalar gösterilecek.

Vodafone İnovasyon Direktörü Michael Reinartz, ‘Araçlar gerçek zamanlı veri alışverişinde bulunduğunda, trafik daha akıllı hale gelecek, park yeri aramak daha az stresli olacak ve insanlar hedeflerine daha çabuk ulaşacaklar” dedi.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji ve Araba Dergisi Turkcell Dergilik’te! Yepyeni Yaz Sayısı’nı Kaçırmayın!

Ford ve Vodafone tarafından hayata geçirilen KoMoD projesi kapsamındaki diğer çalışmalar ise şu şekilde;

Yaklaşan kırmızı veya yeşil trafik sinyallerinde kalan sürenin gösterge tablosunda görüntülendiği Trafik Işığı Yardım Sistemi. Kırmızı ışığın ne zaman yanacağının önceden uyarılmasıyla, sert frenleme azaltılabilir, bu da sürücüler hızlarını uygun şekilde ayarladıkça güvenlik, yakıt tasarrufu ve trafik akışı avantajlarına neden olabilir.

Tünellerde şerit kapanması, hız limitleri ve yavaş hareket eden araçlar hakkında önceden bilgi sağlayan Tünel Bilgi Sistemi.

Vario Display Sistemi ile konserler veya futbol maçları gibi trafiği etkileyebilecek önemli olaylar hakkında güncel bilgiler sunar.

Otoyoldaki Trafik Kontrol Sistemi, hız limitlerini uyarlayarak genel trafik akışını iyileştirmeye yardımcı olur.

Akıllı Trafik İşareti Algılama Sistemi, hız sınırını ve tehlike işareti bilgilerini doğrudan araç göstergelerine gönderir. Kameraları kullanan trafik işareti tanıma teknolojisi birçok araçta bulunurken, kötü hava koşullarında algılaması güçleşebiliyor. İşaret bilgisini araca doğrudan işaretten veya yakındaki bir yol kenarı ünitesinden hücresel bir bağlantı kullanarak iletmek, sürücülerin trafik levhalarını eksiksiz görmelerini ve güvenle sürüşe devam etmelerini sağlar.

Kötü Hava Uyarı Sistemi sayesinde otomatik olarak bir araçtan diğerine hava koşulları iletilebilecek. Örneğin, bir aracın otomatik ön cam silecekleri yağmuru tespit ederse, hızlarını veya güzergahlarını ayarlamaları için yakındaki sürücülere sistem üzerinden bilgi verilecek.

Şimdilik, araçlar arasındaki iletişim, sürücülerin seyahatleri hakkında bilinçli kararlar vermelerini sağlamak amacıyla tasarlanıyor. Ancak, araç- araç ve araç- araç- altyapı iletişimi- KoMoD projesinde olduğu gibi- gelecekte özerk araçların kendilerine otomatik olarak yanıt verebileceği önemli bir rol oynayabilir.

Araba Habercisi Dergisi

Ford Vodafone Teknoloji Park Yeri

Teknoloji ve Araba Dergisi Turkcell Dergilik’te! Yepyeni Yaz Sayısı’nı Kaçırmayın!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba