Geely Yeni Bir Elektrikli Araba Markası Çıkardı: Geometry! 500 km Menzil Sunuyor!

Geely Geometry Markası Tanıtıldı
Geely Geometry Markası Tanıtıldı

Volvo’nun da sahibi olan Geely Grubu, yeni premium elektrikli modeller üreteceğini ‘Geometry’ markasını tanıttı. Geely, Geometry markasıyla elektrikli araç üretimini artırıp, elektrikli araba pazarından daha fazla pay almak istiyor. Geely Geometry Markası Tanıtıldı

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Yorum, Araba Sürüş, Araba Haber, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Geely Yorum, Geely Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Geely’nin bu hamlesinin arkasında elektrikli araba pazarından daha fazla pay almak dışında otomobil üreticilerinin ürettiği modellerdeki karbon emisyon ortalamasının düşürülmesinin de önemli payı var. Geely yaptığı açıklamada, Geometry markasıyla Çin’i odak noktasına aldıklarını fakat küresel olarak da iddialı olduklarını belirtti. 2025 yılına kadar ise Geometry’nin çıkaracağı elektrikli model sayısı 10’dan fazla olacak.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Markanın ilk modeli olan Geometry A modeli daha satışa çıkmadan 26.000 adet sipariş almış durumda. Geometry A modelinin tam dolu şarjda sunduğu menzil ise 500 km.

Geely, Çin’de Volvo ve Daimler yatırımlarıyla en büyük üreticilerden biri. Geometry markasıyla da mevcut konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Geely Holding Yönetim Kurulu Başkanı An Conghui

Geely Holding Yönetim Kurulu Başkanı An Conghui yaptığı açıklamada, Geometry markasıyla birlikte stratejik hedefleri olan dünyanın en büyük 10 otomotiv grubundan biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

Geely, geçtiğimiz ay Alman Daimler ile ortak girişime imza atmış ve yeni jenerasyon elektrikli Smart’ın Çin’de üretimi için anlaşmıştı. Geely, Yuan Cheng Auto olarak da elektrikli ticari araçlar ve pikaplar üretiyor. Çin hükümeti de elektrikli, hibrit veya plug-in hibrit teknolojili alternatif yakıtlarla çalışan araç üreticilerini destekliyor.

Geely Geometry Markası Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba