Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor? Nedir Bu Hibrit Denen Araçlar? Hibrit Sadece Elektrikli mi?

Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor?
Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor?

Hibrit ÖTV, Hibrit Araba ÖTV, Hibrit Otomobil ÖTV, Hibrit Araç ÖTV, Hibrit Özel Tüketim Vergisi, Hibrit Arabalara ÖTV Nasıl Uygulanıyor, Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor?

Hibrit Arabalara ÖTV Nasıl Uygulanıyor? Benim için bile yabancı bir konu hibrit arabalar. Haber yaparken tüm detayları öğrenmiş oluyorum. Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor? Hibrit ÖTV. Hibrit Araba ÖTV. Hibrit Otomobil ÖTV.

Instagram Hesabım

Hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi nasıl uygulanıyor. Aşağıdaki tablodan tüm detayları görebilirsiniz. Tablodan görebileceğiniz gibi sınır 1800 cc’den başlıyor. Daha küçük hacimli hibrit araçları satacak olan markalar yeni bir kriterle daha düşük ÖTV için görüşmelerini sürdürüyor. Eğer bu sonuç verirse 1600 cc’ye kadar olan araçlar için ayrı bir yer bir sınıf açılabilir. Firmaların istekleri bu araçlara yüzde 25 ÖTV uygulanması yönünde. Özellikle Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş’ın son dönemdeki açıklamalarını okumuşsunuzdur. Yakın zamanda 1600 cc’ye kadar olan bölümün açılmasını bekliyorum.

Hibrit Araçlar Özel Tüketim Vergisi Nasıl Hesaplanıyor?

kW/HacimVergisiz fiyatÖTVKDV
50 kW’ı geçip, 1800 cm³’ü geçmeyen85.000 TL’ye kadar%45%18
50 kW’ı geçip, 1800 cm³’ü geçmeyen85.000 TL-135.000 TL arası%50%18
50 kW’ı geçip, 1800 cm³’ü geçmeyen135.000 TL üzeri%60%18
100 kW’ı geçip, 2000 cm³’- 2500 cm³ arasında170.000 TL’ye kadar%100%18
100 kW’ı geçip,  2500 cm3’ü geçmeyenTutar sınır yok%110%18
Diğerleri%160%18

Araçlardan Ne Kadar Vergi Alınıyor? Otomobillerden Ne Kadar Vergi Alınıyor? Bilelim ama Doğrusunu!

Nedir Bu Hibrit Denen Arabalar?

Yorumlardan takip edebildiğim kadarıyla hibrit araçları sadece elektrikli sananların sayısı oldukça fazla. Hibrit denen araçlar kaputun altında bulunan benzinli ya da dizel motorun yanında destek olarak elektrikli bir motor seçeneğinin ve batarya sisteminin yer aldığını arabalardır.

Bu elektrik motorunun bataryaları kendi kendini sürüş sırasında doldurabilme yeteneğine sahiptir. Ayrıca Plug-in hibrit adı verilen araçlar istediğiniz zaman bataryaları fişe takarak şarj edebileceğiniz anlamına gelmektedir. Hibrit araçların amacı yakıt tüketimini ve çevreye verilen zararları azaltmaktır. Bunu sağlamak için özellikle sıkışık trafikte, düşük hızlarda içten yanmalı motor yerine elektrik motorunu kullanırlar. Ortalama 50 km boyunca sadece elektrik motoruyla ilerleyebilen hibrit araçlar trafikte yer almaktadır. Araçta içten yanmalı motor ana kullanım ünitesi olduğu için herhangi bir menzil kısıtlaması bulunmamaktadır. Yani hibrit arabalarda menzil sıkıntısı gibi bir durum söz konusu değil!

Hibrit Araçlara ÖTV Nasıl Uygulanıyor?

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba