Honda Türkiye Fabrikasını Kapatması ve Civic Sedan üretimini bırakmasının ardından ne durumda?

Honda Civic Sedan Neden Tutmadı
Honda Civic Sedan Neden Tutmadı

Honda, Türkiye’de Fabrikayı Kapatması ve Civic Sedan üretimini bırakmasının ardından ne durumda? Honda Civic Sedan Neden Tutmadı?

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Honda Türkiye Civic sonrası ne durumda? Aslına bakarsanız bu soruyu kendime soruyorum. Çünkü Honda otomobilleri gerçekten de sevdiğim arabalar. 50 yaşını geçtim ve gençlik yıllarımın büyük bir bölümü Honda otomobillerine aşık olarak geçti. Neyse, konumuz bu değil.

Honda, Türkiye’nin en çok satan otomobil modellerinden biri olan yerli üretim Civic Sedan modelinin üretimini 2021 Eylül ayında bitirdi. Bununla da sınırlı kalmadılar, fabrikayı da kapattılar. Avrupa’da istenen başarıyı bir türlü yakalayamayan Honda’nın aldığı en kötü kararlardan biri kesinlikle bu oldu.

Geride bıraktığımız 7 ayda 0 km otomobil satışlarında rekorlar paramparça olurken ithal Honda Civic Sedan modelinden toplam 3.498 adet satılmış. Üretiminin biteceğinin belli olduğu 2021 yılının ilk 7 ayında bile 14.326 adet yerli üretim Civic Sedan satılmıştı. İthal Honda Civic Sedan Neden Tutmadı? Gerçekten bu soruya verebileceğim net bir cevap yok. Sizlerden gelen yorumlara baktığım zaman fiyatının ön plana çıktığını ve çok pahalı olduğunu yazdığınızı görüyorum.

Bugünlerde Honda Türkiye’yi satış rakamları açısından sırtlayan model City oldu. Ancak marka imajı açısından Honda Türkiye en önemli kozunu kaybederken yollarda en çok dolaşan 0 km Honda otomobil City olarak kaldı. Markanın Amiral Gemisi Honda Accord ise geride bıraktığımız 7 ayda 1.294 adet satabilmiş. Oysa Volkswagen Passat gibi efsane bir otomobil artık Türkiye’de satılmıyor. Yani Honda Türkiye bu boşluktan da yararlanamamış durumda.

Neler olduğunu anlamak gerçekten güç!

İşte Türkiye’deki tüm SUV modellerin satış rakamları! Tam 90 SUV modelin satışları!

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Honda Civic Sedan Neden Tutmadı?

Honda Civic Sedan Neden Tutmadı

Honda Civic Sedan Neden Tutmadı?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba