Yeni Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı! Satışı Erkene Çekildi

Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.
Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.

Yeni Jazz, 2020 Jazz, Honda Jazz 2020, Yeni Honda Jazz. 2020 Honda Jazz, Honda Jazz Hibrit Ne Zaman Satılacak, Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.

Honda Jazz Hibrit Ne Zaman Satılacak? Bunun yanıtına daha en başta bakalım. Yeni Honda Jazz’ın 2020 yılının yaz aylarında Avrupa genelinde satışa sunulması bekleniyordu. Bu kategoride Türkiye’de yer aldığı için 2020 Jazz Haziran ayının sonlarında satışa sunulacak diye düşünmüştüm. Ancak bu modelin son derece iddialı olacağı İngiltere pazarında planlar değişti. Araç teslimatı Mayıs ayına çekilirken Yeni Honda Jazz Fiyat Listesi de açıklandı. Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.

Youtube Kanalımız

Honda’nın 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen  Honda Elektrik Vizyon Stratejisi’nde önemli bir yere sahip olan yeni Honda Jazz’ın 2020 yılının yaz aylarında Avrupa genelinde satışa sunulması bekleniyor. ‘Elektrik Vizyon Stratejisi’ kapsamında oluşturulan ‘e:Technology’ markası altında e:HEV logosunu taşıyan ilk model olan Jazz’ın ayrıca bir de Crosstar versiyonu olacak.

Yeni Honda Jazz Hibrit Fiyatları.

Jazz e: HEV SE 18.980 £

Jazz e: HEV SR 21.180 £

Jazz e: HEV Crosstar EX 23.580 £

Honda Jazz e:HEV Özellikleri Neler?

Honda bir ilk gerçekleştirerek yeni Jazz’ı Avrupa genelinde son derece gelişmiş bir hibrit güç-aktarma sistemiyle satışa sunacak. Honda’nın yeni e:HEV logosunu taşıyan yeni Jazz; sınıfının lider konfor ve fonksiyonellik özellikleriyle yüksek performans ve verimlilik seviyesini aynı potada eritmek üzere tasarlandı.

Honda e:HEV sistemi Jazz için keyifli bir sürüş deneyimi sunmak üzere geliştirildi. Sistem iki adet elektromotor ile 1.5-litre DOHC i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya kiti ve yenilikçi tek bir sabit dişli oranı sahip sabit vitesli güç aktarımından oluşuyor. Tüm bu sistem donanımları birbiriyle uyum içerisinde çalışıyor ve son derece akıcı bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

En Çok Satan Sedan Hangisi? İki Ay Sonunda Hangi Sedan Kaç Sattı?

Honda Jazz e:HEV Kaç Litre Tüketiyor? Honda Jazz Hibrit Ne Zaman Satılacak?

Toplam 109 HP / 80 kW sistem gücüyle yeni Jazz e:HEV 0-100 km/s hızlanmasını 9,4 saniyede tamamlıyor ve 175 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Söz konusu güç ve hızlanma değerleri gerek şehir içinde gerekse de şehir dışında ve otoyollarda son derece akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor. Yüksek verimlilik seviyesine sahip hibrit sistem 102 gr/km (WLTP) CO2 emisyon salım değeri ve 4,5 lt/100km (WLTP) tüketim değeriyle ile Crosstar versiyonunda ise 110 gr/km (WLTP) ve 4,8 lt/100km (WLTP) değeriyle son derece çevreci ve ekonomik yapı sergiliyor.

Yüksek verimlilik seviyesiyle başarılı sürüş keyfini bu arada sunan e:HEV hibrit sistemde üç farklı sürüş modu bulunuyor. EV Drive sürüş modunda lityum bataryalar elektromotoru enerji ile besliyor. Hybrid Drive sürüş modunda benzinli motor elektrik jeneratörünü besliyor ve elektrik jeneratörü ise elektromotoru besliyor. Engine Drive sürüş modunda ise benzinli motor gücünü doğrudan tekerleklere aktarıyor.

Özellikle şehir içindeki çoğu sürüş senaryosunda EV Drive ve Hybrid Drive sürüş modları yeterli olurken otoyol sürüşlerinde Engine Drive sürüş modu devreye giriyor. Ani hızlanmalardaki güç gereksinimlerinde elektromotor benzinli motoru desteklemek üzere devreye giriyor.

Hybrid Drive sürüş modunda benzinli motordan gelen aşırı güç yönlendirilerek akü jeneratör motoru ile şarj edilebiliyor. EV Drive aynı zamanda yavaşlama anında oluşan fiziki enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek bataryayı şarj ediyor.

Elektrikli Motor 13300 devir çeviriyor!

Honda Jazz e:HEV’in sistemindeki üç sürüş modu arasında geçiş yaparken yolcuların bunu hissetmemesi ve geçiş esnasındaki gecikmenin en aza indirgenmesi sağlandı. Yüksek hızlı elektromotorlar, Honda tarafından mümkün olduğunca hafif, kompakt, verimli ve güç yoğun olacak şekilde şirket içinde geliştirildi. 253 Nm’ye kadar yüksek bir tork üretmek üzere 13.300 d/d çeviren elektromotor ile düşük hızlarda da etkileyici bir hızlanma performansı sunuldu.

Geleneksel bir şanzıman yerine tek bir sabit dişli oranı kullanılan sistem hızlanma sırasında daha düzgün bir tork aktarımı ve doğrusal bir hızlanma hissi veriyor. Böylece Honda’nın sistemi, diğer hibrit araçlarda yaygın olarak kullanılan gezegen dişliye sahip eCVT’den daha kompakt ve verimli bir yapı sunuyor. e:HEV sayesinde elde edilen yumuşak ve akıcı hızlanma dışında yeni Jazz’da sürüş konforu düşük sürtünmeli süspansiyon ve geliştirilmiş gövde rijitliği ile sürüş konforu da arttırıldı.

[irp posts=”14852″ name=”Araba Habercisi Mart 2020 Sayısı Çıktı! Nerelerden Okuyabilirsiniz?”]

Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.

Honda Jazz Hibrit Fiyatları Açıklandı.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba