5 dakika şarjla 131 km menzil sunuyor! Bana 3 gün yeter! Ioniq 6 satışa sunulmak için gün sayıyor!

Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek
Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek

5 dakika şarjla 131 km menzil sunuyor! Bu bana 3 gün yeter! Ioniq 6 satışa sunulmak için gün sayıyor! Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek? Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Satılacak?

IONIQ 6, Hyundai’nin Elektrikli Global Modüler Platformu (E-GMP) ile üretiliyor. Euro NCAP’ten 5 yıldız alan model, hem stressiz bir sürüş keyfi hem de performans sağlayan başarılı bir güç ünitesi (77.4 kWh) ile gelecek. Hyundai tarafından geliştirilen yeni nesil pil teknolojisiyle birlikte 100 kilometrede 13,9 kWh’lik bir tüketim elde edilirken, aynı zamanda satışa sunulacağı ülkelerde de en verimli bataryalı elektrikli modellerden (BEV) biri olacak deniyor.

Ioniq 6’nın uzun menzilli versiyonunda 77.4 kWh’lik bir batarya sistemi yer alırken, kısa menzilli versiyonda 53.0 kWh’lik batarya bulunuyor. Hyundai Ioniq 6, WLTP’ye göre 614 km’ye kadar menzil sunabiliyor. Hyundai Ioniq 6, dört tekerlekten çekiş sistemi ya da arkadan itişli olarak satın alınabiliyor. Çift motorlu seçenek 325 PS güç, 605 Nm tork üretiyor. 0-100 km/s hızlanmasıysa sadece 5.1 saniye sürüyor, son hızı 185 km/s olarak açıklanıyor. Araç ultra hızlı 350 kW’lık bir şarjla 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e şarj olabiliyor ve 15 dakikalık şarj ile 351 km’lik bir menzile ulaşabiliyor. En önemli yanlarından birisi sadece 5 dakikalık şarjla 131 km menzil sunabiliyor olması.

IONIQ 6, standart olarak yedi hava yastığının yanı sıra yolda güvenlik ve rahatlık sağlayan gelişmiş Hyundai SmartSense “Sürücü Asistan Sistemleri” ile donatılıyor. Bu donanımlar arasında en dikkat çekici olan ise öndeki araçla belirli bir mesafeyi ve hızı korumaya yardımcı olan ve hatta virajlarda bile aracı şeritte tutmaya yardımcı olan “Otoyol Sürüş Asistanı 2-(HDA)”. Navigasyon tabanlı “Akıllı Sürüş Kontrolü-(NSCC)”, sürücünün kullanım stilini tarayarak öndeki araçla mesafeyi korumasına ve sürücü tarafından belirlenen hızda seyretmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, otonom sürüşü optimize ederek virajlarda daha güvenli bir sürüş için de ideal hızı ayarlamaya yardımcı oluyor.
Tüm bu dinamikler için navigasyon sisteminin yol bilgilerini kullanan sensörler, “Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA)”, sürüş sırasında bir uyarı vererek acil durum frenine yardımcı oluyor.

Hyundai Ioniq 6 28 Eylül tarihinde düzenlenecek toplantıyla birlikte tanıtılacak ve ardından satışa sunulacak. Almanya’da çok acayip bir vergisiz fiyatı var: 37.000 Euro (satış fiyatı 43.900 Euro). Arkadan itişli, 53 kWh batarya paketli ve 151 HP güç üreten bu versiyon gelirse uygun fiyatlı bu aracı çok ama çok konuşuruz.

Yeni Peugeot 3008 Fastback tasarımıyla göründü! Ne zaman satışa sunulacak? Sadece elektrikli mi?

Araba Habercisi Eylül 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 55. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 55. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi aşağıdaki bağlantılardan görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 55. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek? Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Satılacak?

Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek

Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Gelecek? Hyundai Ioniq 6 Ne Zaman Satılacak?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba