Arabanın İçine Artık Hiç Gürültü Gelmeyecek! Hyundai Teknolojisini Buldu!

Hyundai RANC Teknolojisi Tanıtıldı.
Hyundai RANC Teknolojisi Tanıtıldı.

Hyundai, dünyanın ilk yol gürültüsü engelleyici sistemi olan RANC teknolojisini tanıttı. RANC (Road Active Noise Control) sistemi sayesinde kabin içerisindeki yol gürültüsü sesi minimum seviyeye düşürülüyor. Hyundai RANC Teknolojisi Tanıtıldı.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

Yol Gürültüsü Engelleme Sistemi (RANC), Hyundai’nin mevcut Aktif Gürültü Kontrolü (ANC) teknolojisi üzerine inşa edildi. Bu sistemlerin çalışma prensibi yoldan gelen ses dalgalarını ters ses dalgalarıyla sönümleme üzerine çalışıyor. Bir program olan ANC teknolojisi araç kabininin içindeki ses seviyesini sürüş esnasında ölçüyor. Motor ve yol gürültüsünü analiz eden teknoloji, geleneksel ses izolasyon sistemlerinden çok daha verimli çalışıyor.

Geleneksel ses izolasyon sistemlerinde kullanılan yalıtıcı malzemeler aracın parçalarının içine konularak iletilen ses seviyesini düşürüyor. Ancak bu konulan yalıtım malzemeleri hem ANC teknolojisi kadar efektif çalışmıyor hem de ANC’de sadece mikrofon, hoparlör ve sensörler gibi hafif parçalar varken geleneksel ses yalıtımındaki kullanılan malzemeler aracın ağırlığını arttırıyor. ANC teknolojisinin üzerine inşa edilen RANC teknolojisinin ise çalışma prensibi yoldan gelen sesleri analiz etme üzerine kurulmuş durumda. Sensörler sayesinde RANC yoldan kaynaklanan sesleri 0.002 saniye gibi kısa bir sürede analiz edebiliyor. Bu seslere göre de ters frekansta ses dalgaları göndererek ses seviyesini düşürüyor. Bu teknoloji sayesinde, kabin içindeki ses seviyesi 3 dB kadar düşebiliyor.

Kabin içi ses seviyesini düşürerek konfor seviyesini yükselten RANC sisteminin ilk kullanılacağı Hyundai modeli ise Genesis olacak.

Hyundai RANC Teknolojisi Tanıtıldı. Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba