İkinci El Araç Ucuzlar mı? İkinci El Otomobil Fiyatları Hangi Değişikler Olursa Düşer?

İkinci El Araç Ucuzlar mı?
İkinci El Araç Ucuzlar mı?

İkinci El Araç Fiyatı Düşer mi? İkinci El Araç Ucuzlar mı? İkinci El Fiyatları Düşecek mi? Kullanılmış Araç Fiyatları Düşer mi?

İkinci El Araç Fiyatları Düşecek mi? İkinci El Fiyatları Düşecek mi? Kullanılmış Araç Fiyatları Düşer mi? İkinci El Araç Ucuzlar mı? İkinci El Otomobil Fiyatları Düşer mi?

Instagram Hesabım

İkinci El Araç Ucuzlar mı? İkinci el aracımı bugün verdikleri paraya satmazsam pişman olup, kafamı duvarlara vurur muyum? Bu konuda söyleyeceklerim kesin olan şeyler değil. Öncelikle bunu lütfen bir kenara not edin. Bunu yazmamın nedeni: Bir dostum bu soruları bana yöneltince kendisine verdiğim cevabı aynen buraya da yazmak istedim.

Bu arada Ticaret Bakanlığı fahiş ikinci el araç fiyatları için harekete geçti. Yeni düzenlemeler geliyor. En önemlisi yetki belgesi olmayan galeriler ikinci el araç satamayacak. Galeri adı ile internet sitelerindeki isimleri aynı olacak.

İkinci El Araç Fiyatları Nasıl Düşer?

Hepimizin bildiği gibi daha önce görmediğimiz bir dönemden geçiyoruz. Otomotiv fabrikalarının tamamı Covid 19 salgını nedeniyle kapandı ve yeni yeni açılmaya başladı.

Otomotiv üretimi durunca yeni araç bulunamadı. Sıfır kilometre araç satan bayilere gidenler elleri boş döndü. Durum böyle olunca sıfır araç satın almak isteyenler ikinci el araçlara yöneldi. Elbette ikinci el araç pazarı için bu bir fırsattı ve fiyatlar beklenenden bile fazla yükseldi.

Haziran ayı itibariyle otomotiv fabrikalarında üretim normalleşmeye başladı. Bu ay eski günlerine geri dönerek tam performansla üretim yapmaya başlayacaklar. Yani Temmuz ayında sıfır araçlar bollaşacak, firmaların kampanyaları sonbahara doğru hız kazanacak. Bu kez tam tersi bir durum yaşanacak. İkinci el araç satın almak için giden bir müşteri, sıfır araç satın alacak. Aylarca sıra yazılabilen sıfır araçlar bayilerde yerini Temmuz ayında almaya başlayacak.

İkinci El Araç Fiyatları Nasıl Değişti? İşte 2018’den Bugüne 25 Kullanılmış Aracın Fiyat Değişimleri!

Bu söylediklerim ikinci el araçların fiyatlarının ucuzlayacağı anlamına mı geliyor? Hayır… Çünkü sıfır araçların fiyatları da aynı şekilde yükseldi ve ilgi gören araçlarda sıfır ve ikinci el araçlar arasındaki fark açıldı. Bazı ithal araçlar yakın zamanda bulunurluk konusunda ilerleyemeyeceği için onlar yine sıfır fiyatlarına hatta sıfır fiyatından bile yüksek bir etiketle satılmaya devam eder.

Bugün 100 bin TL’ye satabileceğiniz bir ikinci el araca sahipseniz bu fiyatın radikal bir şekilde değişmesi için aşağıda yazacaklarımın gerçekleşmesi gerekiyor.

  1. Sıfır araçlarda inanılmaz bir vergi indirimi.
  2. Döviz kurunun müthiş bir şekilde düşüşü.
  3. İkinci el araçların yurt dışından ülkemize girişinin kolaylaştırılması.

Bunların gerçekleşmesi durumunda ikinci el araç fiyatları değişir ve düşer. Diğer türlü ikinci el araç fiyatlarında önemli bir değişim olmasını beklemiyorum. En başta söylediğimi yeniden tekrarlıyorum. Tüm bunlar dün bir dostumun sorduğu soruya verdiğim cevap. Sizler de sıklıkla sorduğunuz için hangi cevabı verdiğimi bilmeniz gerekir diye düşündüm.

Araba Habercisi Yaz 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın altıncı sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 19. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz. Araba Habercisi Dergisi ayrıca Dijital basın dergilikte. 

İkinci El Araç Ucuzlar mı?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba