İkinci El Taşıt Satışında Yeni Düzenlemeyle Birlikte Fahiş fiyatlar suni artışlar bitecek mi?

İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme.
İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme.

İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme, İkinci El Otomobiller Yeni Düzenleme, İkinci El Taşıtlar Yeni Düzenleme, İkinci El Araç Pazarı Düzenleme.

Serdar Beye opsiyonlanan arabalar ne olacak? Memurdan Satılık ikinci el araç ilanları bitecek mi? İkinci el taşıt satışında son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan bu ve bunun gibi detaylar yeni düzenlemeyle birlikte bitecek mi? İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme. İkinci El Otomobiller Yeni Düzenleme.

Instagram Hesabım

Aynı yıl içinde üçten fazla taşıt satışı ticaret sayılacak!

Ticaret Bakanlığınca aksi tespit edilmedikçe, bir takvim yılı içinde 3’ten fazla taşıt satışının ticari faaliyet kabul edileceğini ve kayıt dışı ticari faaliyetlerin takip edilerek yaptırım uygulanacağını bildirdi. Satışı yapılan taşıt sayısı hesaplanırken, Türkiye Noterler Birliğinden alınan verilerin esas olacağını belirten Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan aynı kişinin hem kendi adına hem de vekaleten yaptığı tüm satışların dikkate alınacağına dikkati çekti.

Yetki Belgesi olmayan işletmeleri belediyeler belirleyecek!

Belediyelere getirilen yükümlülükler ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin ruhsat düzenlenen işletmeler de Bakanlığımızca takip edilecek ve yetki belgesi almadan faaliyette bulunan işletmeler belirlenebilecek. Pekcan, “Mevzuata uygun faaliyet gösteren işletmelerin haklarını korumak adına büyük önem taşıyan ve bu işletmelerce de talep edilen söz konusu düzenlemelerle, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını, suni fiyat artışlarının ve kayıt dışılığın önlenmesini amaçlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Serdar beye opsiyonladık tarih olacak!

İkinci el araç sitelerine verilen ilanlarda tüketicileri yanıltıcı bilgi ve belgelere yer verilemeyecek. Bu yükümlülüklere uymayan işletmelere Ticaret Bakanlığınca idari para cezası uygulanacak ve işletmenin yetki belgesi iptal edilebilecek. Yapılan düzenlemeler sayesinde yetkisiz verilen ve aldatıcı niteliği bulunan ilanların sebep olduğu haksız rekabet ve tüketici mağduriyetleri önlenirken, yetki belgesiz ticari faaliyetler de Bakanlıkça takip edilerek cezalandırılabilecek. Burada şikayet sistemi hem bakanlık hem de ilanın yer aldığı sitelerde çalışacak.

İkinci el taşıt satışında Güvenli Ödeme Sistemi dönemi başladı! İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme.

İkinci el taşıt alım satımındaki nakit ödemelerde Güvenli Ödeme Sistemi’nin kullanılmasının zorunlu hale getirildiğinin altını çizen Pekcan, “Güvenli Ödeme Sistemi sayesinde, taşıt alım satımında yaşanan dolandırıcılık ve sahtecilik faaliyetleri ile çalınma riskleri bertaraf edilecek, para transferlerinin hızlı ve kolay biçimde yapılması ve kayıt altına alınması sağlanacak.

Araç Kiralama firmaları satın aldığı aracı 1 yıl kiralamadan satamayacak!

Kiralama şirketlerine araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Yeni yönetmelikte, “Motorlu kara taşıtı kiralama faaliyetinde bulunan işletmeler tarafından en az bir yıl süreyle kiralanan taşıtların bu işletmelerce satışı yapılabilir” ibaresi yer aldı.

İkinci El tüm ilanlarda yetki belgesi numarası zorunlu olarak kullanılacak.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretine yönelik ilan veren işletmelerin tüm ilanlarında yetki belgesi numarasına yer vermek ve yetki belgesindeki işletme adı veya unvanını kullanmak zorunlu oldu. Yani kiminle muhatap olduğunuzu artık ilan sitelerinde net bir şekilde görebileceksiniz.

Skoda Kamiq Fiyat Listesi Nasıl? Skoda Scala Fiyat Listesi Nasıl? Bayilerde Yoklar ama Fiyatlar Ne Durumda?

İkinci El Araçlar Yeni Düzenleme.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba