Yüzde 10 Düşen İkinci El Araç Fiyatları Yeniden Yükselişe Geçti! Bundan Sonra Ne Olur?

İkinci El Fiyatları Düşer mi
Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız

İkinci El Fiyatları Düşer mi, ikinci el fiyatları yükselir mi, İkinci El Araç Fiyatları Mayıs, İkinci El Otomobil Fiyatları Mayıs, İkinci El Araba Fiyatları Mayıs.

ikinciyeni, ikinci el araç satış platformu üzerinden derlediği satış fiyatı bilgilerini paylaştı. İkinci El Fiyatları Düşer mi?

Instagram Hesabım

ikinciyeni tarafından paylaşılan gerçek satış fiyatlarına göre hazırlanan analiz sonucu açıklandı. Mart ayının ikinci yarısı itibarıyla Covid-19 salgınının etkisiyle düşme eğiliminde olan ikinci el araç fiyatlarının nisan ayında artış gösterdiği dikkat çekti.

Nisan ayındaki fiyat artışıyla ilgili değerlendirmede bulunan Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız: “Ocak ve şubat aylarında ikinci el araç pazarındaki fiyat artışı sürmüştü. Hatta mart ayının ilk 10 gününde de yüzde 3 oranında fiyatların arttığını gördük. Mart’ın son 20 gününde ikinci el araç fiyatları yüzde 8 düştü. Nisan ayının ilk haftasında da fiyatların yüzde 1-2 seviyesinde düşmesiyle toplamda yüzde 10 seviyelerinde bir düşüş yaşandı. Nisan’ın son 20 günlük döneminde ise fiyatların yeniden artış gösterdiğini ve ay genelinde toplamda yüzde 1.75 arttığını gördük” dedi.

İkinci el fiyatlarındaki artışı beklediklerini belirten Ayyıldız, “Daha önce yaptığımız değerlendirmelerde de fiyatlardaki düşme eğiliminin uzun sürmeyeceğini ve kısa süre içerisinde yeniden artış göstereceğini kaydetmiştik. İkinci el araç artık bir yatırım enstrümanı olarak görülüyor ve sıfır araç fiyatlarının artmasıyla birlikte stok sorunun da yaşanması talebin ikinci el araçlara yönlenmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Yani Emre Ayyıldız’ın açıklamalarından anladığım ikinci el fiyatlarında düşüş eğilimi bittiği yönünde. Bundan sonra yeniden yükseliş başlayacak. Ancak ne olursa olsun piyasada sıfır araç bollaşınca ve sıfır araç kampanyaları artında ne olacak çok merak ediyorum.

Teknoloji Dergisi Hediyeli Araba Habercisi’nin 17 Sayısı Birden Sadece Dergilik’te

Araba Habercisi Mayıs 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi ikinci yılın dördüncü sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 17. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Mayıs 2020 Sayısında Neler Var?

Araba Habercisi Mayıs 2020 yine dopdolu içeriğiyle sizleri bekliyor.

Herkes onun gelmesini bekliyor: Yeni Skoda Octavia.

Makyajlanan Opel Insignia Türkiye’de ne zaman satılacak?

Kia Sorento eski günlerine dönüyor! Hibrit seçeneği çok satar.

Ford Puma SUV dengelerini değiştirmek için geliyor.

Yeni Hyundai Elantra kompakt sedan sınıfında çok iş yapar.

Skoda Kamiq doğalgaz ile tüm tüketim sonuçlarını yerle bir edecek.

Yeni Renault Captur Türkiye yollarına çıkmak için hazır.

Hyundai Porsche rakibi olacak araba yaptı!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba