İkinci el araç satışına yapılan KDV düzenlemesine ikinci elin CEO’su ne dedi? Piyasaların dengesi bozulacak!

ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.
ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.

İkinci el araç satışına yapılan KDV düzenlemesine ikinci elin CEO’su ne dedi? Piyasaların dengesi bozulacak! ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.

Instagram Hesabım

Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş KDV Düzenlemesiyle ilgili görüşlerini aşağıda yaptığı açıklamayla dile getirdi:

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonucu, Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarıyla beraber ikinci el araç alım-satımı yapan ticari işletmelerin elde edeceği kar satışında, yüzde 1 olan KDV oranının yüzde 18’e yükseltildiği mesajı verildi. Resmi gazetede henüz yayınlanmamış olan bu bildirimle beraber, oto galericiler ve otomotiv piyasası adeta sarsıldı. Oldukça piyasanın dengelerini bozacağı düşünülen bu çok ciddi artışın tek kalemde yapılmış olması ile kurumsal firmaların, tamamen resmi ve nakdi ödeme alan bu tarz şirketlerin önünü kapatacağı görüşündeyiz.

Bu kararla beraber kayıt dışının artacağı, noterlerde elden para transferlerinin artacağını öngörüyoruz. Yine aynı zamanda otomobil alım-satımını kurumsallaştırmadan öte bireyselleştireceğini düşündüğümüz bir karar olmuştur. Kayıt dışı satışları artıracak bir karardır. Bu denli yüzde 17 gibi yüksek bir KDV artışı bugüne kadar herhangi bir sektörde eşine, benzerine rastadığımız bir karar değildir.

Bununla birlikte son 3 aylık süreçte sektörün durgunluğu, BDDK’nın yeni kararlarıyla gelen yüzde 70 kredilendirme olanağına karşın, piyasalardaki yüksek faiz oranları, çip krizi ve ham madde krizlerinin devam etmesi, tedarik problemleri sebebiyle fiyatların düşmediği bugünlerde, yüzde 17’lik KDV artışı, hem sıfır hem de ikinci elde fiyatları daha da artıracaktır. Pazarda, hem alıcı hem de satıcı nezdinde fiyatları artıracağını göz önünde bulundurarak, bu kanun maddesinin tamamiyle yanlış olduğunu düşünüyoruz.

Netice itibariyle KDV son tüketicinin ödediği bir vergilendirme olduğu için, nihai tüketicinin üstüne ağır bir yük yüklenmiştir, bu sebeplerden ötürü bu kararın geri alınması/daha düşük bir vergilendirmeye gidilmesi bizlerin talepleridir. Alım satımda ortaya çıkan karın yüzde 20’lik gelir vergisi oranının üzerine yüzde 18 KDV de eklenince, ikinci el otomobil ticaretindeki toplam karlılığın vergisi yüzde 38 olacaktır. Bu oran fiyatlara ciddi anlamda yansıyarak vatandaşın bütçesi, ikinci el otomobil almakta daha da yetersiz kalacaktır.

2022 Model Opel Crossland Kaç Paraya Satılıyor? 0 kilometre Opel Crossland Fiyat Listesi Nasıl?

Araba Habercisi Mart 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Mart 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 38. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 38. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2022 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte.

ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.

ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.

ikinci el KDV düzenlemesi yorumları.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba