Mercedes Benz, Ford, BMW ve VW Ortak Hızlı Şarj İstasyonlarını Geliştirmek için Düğmeye Bastı!

IONITY Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonları.

IONITY, Gretna Green’de yeni bir istasyonun açarak İngiltere’deki şarj ağını genişletmeye devam ediyor. Artık elektrikli araba kullanıcıları, IONITY istasyonlarında bulunan High Power Chargers’ın yenilenebilir enerjisinin kullanarak araçlarını 20 dakikadan daha kısa bir süre içinde şarj etme imkanı buluyorlar. IONITY  Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonları.

Araba Dergisi, Araba Testi, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları, Araba Yenilikleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”8860″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı Test Yıllığı Gibi: 13 Test Birden! Dergiliklerden Okuyabilirsiniz!”]

IONITY, Daimler AG, Ford Motor Company, BMW ve Volkswagen Grubu ile dünya genelinde yüksek enerjili şarj istasyonları kuruyor. Bu sayede elektrikli araçların kullanımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Gretna Green, İskoçya’nın ilk hızlı şarj istasyonu olmakta ve aynı zamanda açılacak olan altı istasyona daha ismini vermektedir.

IONITY şarj ağını 2020 yılının sonlarına kadar Avrupa’da 2400 istasyona kadar genişleterek sorunsuz bir elektrikli araba yolculuğunu mümkün kılmayı planlıyor. Ultra hızlı şarj süreleri ve uygun otoyol konumlarının seçilmesi ile birlikte IONITY’ni şarj istasyonları, uzun mesafeli seyahatleri çok daha yavaş olan 50kW’lık alternatiflerinden daha uygun hale getirecek.

IONITY’nin planladığı 350kW’lık şarj şebekesi geleceğe yönelik bir düşünce olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda 8 dakikaya varan şarj sürelerini mümkün kılarak elektrikli araçların kullanımındaki zorluğu ortadan kaldırmayı planlıyor.

İngiltere’de bulunan tüm yüksek enerjili şarj istasyonları her şarj noktasında %100 yenilenebilir enerji sağlamaktadır. Bu sayede bir yolculuğun çevresel faktörlerini azaltır ve huzurlu bir yolculuk deneyimi sağlıyor.

İngiltere Ulaştırma Bakanı George Freeman yaptığı açıklamada, İngiltere’nin çevre kirliliğini azaltma konusunda öncülük ederek araç şarj altyapısına yapılan yatırımları finanse ettiklerini söyledi. Freeman, ‘Asıl amacımız, iklim değişiklikleri ile ilgili konsey bünyesinde devam etmekte olan çalışmalarımıza dayanarak elektrikli araçların kullanımı artırarak karbon emisyonlarını ve karbon salınımını azaltmak istiyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Hedefimiz 2025 yılına kadar karbon salınımını sıfırlamaktır. Bu da küresel sıcaklık artışını 1,5 dereceye sabitleme çalışmalarına katkıda bulunmak demektir. Ancak burada herkesin kendi üstüne düşen görevi yapması ve çevremizi korumaya katkıda bulunması gerekir’ dedi.

IONITY  Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonları. Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Renault Clio mu? Yeni Peugeot 208 mi? Hangisinin Daha iyi olduğunu siz seçtiniz!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba