İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının Makam Arabalarının Özellikleri!

İstanbul Seçimleri Makam Arabaları
İstanbul Seçimleri Makam Arabaları

Bugün İstanbul’da seçim günü. Tüm Türkiye’nin kilitlendiği seçimde İstanbul Büyükşehir Başkanı seçilecek. Biz de konuyu kendi açımızdan ele alarak seçimde aralarında kıyasıya rekabetin yaşandığı iki liderin kullandıkları makam otomobillerini inceleyeceğiz. Her iki liderin de tek bir makam aracı olduğu konusunda net bir bilgimiz olmasa da en güncel olarak beraber katıldıkları televizyon programına geldikleri araçları referans alacağız. İstanbul Seçimleri Makam Arabaları

Araba Testleri, Araba Testi, Otomobil Testleri, Otomobil Testi

Araba Habercisi Dergisi
youtube.com/msemedya

Herhangi bir lidere öncelik vermeyerek tamamen harf sırasına göre liderlerin kullandıkları makam araçlarını inceleyeceğiz.

Binali Yıldırım Makam Aracı

Binali Yıldırım Makam Aracı
Binali Yıldırım Makam Aracı

Binali Yıldırım’ın kullandığı makam aracı Audi A8 4.2 TDI Quattro Long. 4 litrelik V8 motora sahip olan Audi A8, 2014 ile 2017 yılları arasında üretildi. 385 beygir güç ve 850 Nm torka sahip olan model, 0-100 km hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı elektronik olarak 250 km ile sınırlandırılmış. Dizel olması sebebiyle üstün performansına rağmen ortalama 7.5 litre yakıt ile 100 km yol kat ediyor. Audi’nin üstün dört tekerlekten çekiş sistemi Quattro ile Audi A8’in tüm yol koşullarında rahatlıkla ilerleyebilmesi mümkün. Binali Yıldırım’ın makam aracı olarak kullandığı Audi A8’in sunduğu üstün konfor ile yoğun temposu içerisinde oldukça güzel bir tercih olduğu aşikar. Makam aracı kategorisinde Mercedes S serisinin gölgesinde kaldığı düşünülse de Audi A8’in sunduğu güç ve konfor birçok lider ve iş adamının tercihi olmasını sağlıyor.

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

Ekrem İmamoğlu Makam Aracı

Ekrem İmamoğlu Makam Aracı
Ekrem İmamoğlu Makam Aracı

Ekrem İmamoğlu’nun kullandığı makam aracı ise özel olarak dizayn edilmiş Mercedes Viano. 2.2 litrelik 163 beygir güç üreten bir dizel motora sahip olan araç, standart halinden daha çok özel olarak dizayn edilmiş haliyle ünlendi. 2011 yılında geçirdiği makyaj operasyonuyla daha modern bir yüze kavuşan Mercedes Viano, 2014 yılına kadar üretildi. Ancak özel olarak iç mekanı dizayn edilen Viano’da Ekrem Bey’in yolculuk esnasında da rahatça çalışabildiğini belirtmek mümkün. Hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklarda sunduğu konfor ve rahat çalışma ortamıyla özel tasarımlı Mercedes Viano’lar liderlerin ve iş adamlarının en çok tercih ettiği modellerden biri olarak öne çıkıyor.

Araba Habercisi Dergisi

İstanbul Seçimleri Makam Arabaları

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba