Yeni Kia Sorento Türkiye’de Ne Zaman Satılacak? Bu hala belli değil ama gelirse kaç paraya satılır?

Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?
Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?

Yeni Kia Sorento Türkiye’de Ne Zaman Satılacak? Bu hala belli değil ama gelirse kaç paraya satılır? Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?

Instagram Hesabım

Yeni Kia Sorento iddialı bir tasarıma sahip olmuş. Bundan önceki Sorento nesillerinin sağlam, sert görünümlü estetiğini korumaya çalışan Kia tasarımcıları ilhamını bu yönde almış. Her zamankinden daha şık olan Sorento’nun yeniden tanımlanmış tasarımı, daha keskin çizgiler ve kesintisiz yüzeyler içeriyor. Bu değişim onu daha yuvarlak kenarlı önceki neslinden daha belirgin bir şekilde ayırıyor. Daha çağdaş geometrik detaylar ve geriye eğik duran tasarım detaylarıyla yerini aldığı modele göre daha iyi görünüyor.

Sorento’nun iddialı yüzü, Kia’nın ayırt edici ‘kaplan burnu’ ızgarasının yeni bir yorumuyla da sunuluyor. Izgara eskiye göre daha geniş ve her iki taraftaki farların etrafına geçiyor olması dikkat çekiyor. Farlar yeni bir ‘kaplan gözü’ LED gündüz sürüş lambasına sahip. Profilde, Sorento’nun oranları üzerinde çalışılan tasarım sayesinde daha uzun görünmesi ustalıkla sağlanmış. Yeni oranları kaputun uzunluğunu artırırken, A direğini ön akstan 30 mm daha geriye çekmiş. Kaputun arka kenarı çamurlukların etrafını dolaşırken, yeni dikey stop lambalarına kadar güçlü bir karakter çizgisine dönüşmüş.

Yeni Sorento, Seltos, Stonic, Sportage ve Telluride modellerini de içeren Kia’nın yeniden canlandırılan küresel SUV serisinin kalbinde yer alıyor. Yeni Kia Sorento, Kia’nın küresel tasarım ağındaki Güney Kore, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki üç stüdyo arasındaki işbirliğinin bir sonucu olarak tasarlanmış. Dördüncü nesil Kia Sorento, alan, pratiklik, verimlilik ve kalite için orta ölçekli SUV segmentinde standartları yükselten yepyeni bir platforma dayanıyor da deniliyor. Güçlü bir 12 hoparlörlü BOSE surround ses ses sistemi araçta yer alacak olan iddialı özelliklerden olacak.

7 yıl 160 bin km garantinin sunulacağı Yeni Sorento’nun Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı açıklanmadı. Sorento Hibrit, 1,6 litrelik T-GDi’yi (turboşarjlı benzinli doğrudan enjeksiyon) 1,49kWh lityum-iyon polimer pil paketi ve 44,2kW elektrik motoruyla yeni bir ‘Smartstream’ olarak adlandırılıyor. 230 HP ve 350 Nm tork üreten bu hibrit Sorento iddialı olabilir. Kia Sorento’nun Amerika başlangıç fiyatı 29 bin 490 dolar. Türkiye’de satışa sunulması durumunda 1.6 T-GDI HEV Progressive 4X4 Otomatik AT Hyundai Santa Fe’nin 889.000 TL fiyat etiketiyle aynı olacaktır.

Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?

Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?
Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?

Kia Sorento Ne Zaman Satılacak?

Araba Habercisi Eylül 2021 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 32. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 32. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2021 sayısı ayrıca diğer tüm sayılarıyla birlikte Dijital basın dergilikte. 

Yeni Honda Accord Türkiye’de ne zaman satışa sunulacak? Honda Accord güçlü motoruyla kaç para olur?

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2021 Sayısında neler var?

Yeni Peugeot 308 dengeleri değiştirecek.

Ateş gibi araba: Mazda 3.

İddialı DS 9 Türkiye yollarına çıktı.

Küçük SUV sınıfının gözdesi Seat Arona yenilendi.

Coupe SUV VW Taigo ne zaman geliyor?

Gümbür gümbür yeni Astra geliyor.

Yenilenen Duster otomatik şanzımanla geldi.

Honda City ve Accord Türkiye’ye ne zaman geliyor?

Fiat Doblo Trekking satışa sunuldu.

Yeni Seat Ibiza çıktı.

Her detayıyla göz alıcı bir araba: Mercedes Benz C200d.

Hem güçlü hem ekonomik: Nissan Qashqai.

SUV sınıfının en çok satan modeli: Dacia Duster.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba