Ford Otosan ve TOFAŞ’ın da Sahibi Olan Koç Holding İlk Altı Ayda 74 milyar TL gelir elde etti!

Koç Holding 2020 Finansal Raporu.
Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu

Koç Holding 2020 Finansal Raporu, Koç Holding Ford Otosan 2020, Koç Holding TOFAŞ 2020, Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu açıkladı.

Ford Otosan ve TOFAŞ’ın da Sahibi Olan Koç Holding İlk Altı Ayda 74 milyar TL gelir elde etti! Koç Holding 2020 Finansal Raporu. Koç Holding Ford Otosan 2020. Koç Holding TOFAŞ 2020.

Instagram Hesabım

Koç Holding, 2020 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 74 milyar TL gelir elde ederken, 4,4 milyar TL ana ortaklık payı net dönem kârı açıkladı. Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, ilk yarıdaki finansal sonuçları şu şekilde değerlendirdi: “Dengeli portföy yapımız, sağlıklı bilançomuz ve disiplinli yönetim anlayışımız, dijital yetkinliklerimiz, çevik yönetimimiz, kuvvetli bayi teşkilatımız ve etkin tedarik zincirimiz sayesinde yılın ilk yarısında olumlu finansal sonuçlar elde ettik.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu açıkladı: “Otomotiv sektörüne baktığımızda, pandemi sürecinde elektronik ticaretin hız kazanmasıyla birlikte yurt içi ticari araç pazarında oluşan güçlü talep ve ihracat pazarlarındaki hızlı toparlanma, Ford Otosan’ın performansına olumlu yansıdı. Pandemi sürecini başarılı şekilde yöneten ve 2020 yılında 150 milyon Euro’luk yatırım planlayan Tofaş da toplum ve müşterilerinin sağlığına yönelik pek çok projeyi devreye aldı; aynı zamanda başarılı faaliyet sonuçları elde etti. Fiat markası yılın ilk yarısını lider olarak tamamlarken, Tofaş’ın geliştirdiği Fiat Egea yine Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili oldu. Otokar tasarımı, ergonomisi, teknolojisi ile büyük beğeni kazanan modern toplu taşıma araçları ile ihracatını artırmayı sürdürdü. Ayrıca Otokar, 2020’nin en büyük ihracat anlaşmalarından birini Gürcistan ile yaptı.”

Jeep Türkiye Şimdi Al Seneye Öde Kampanyası Başladı! İndirim Desteğini de Başlattılar!

 

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba