Türkiye otomobil üretiminde büyük değişim! Koç Holding yüz binlerce satan araçları artık üretmeyecek!

Koç Holding Ford Otosan Tofaş
Koç Holding Ford Otosan Tofaş

Türkiye otomobil üretiminde büyük değişim! Koç Holding yüz binlerce satan araçları artık üretmeyecek! Koç Holding Ford Otosan Tofaş.

Chery 2024 yeni modeller hangileri olacak?

Türkiye otomotiv tarihinde çok önemli bir değişim yaşanıyor. Ford Otosan ve Tofaş ile Türkiye otomobil üretiminde ön planda olan Koç Holding rotasını geçen yıldan itibaren değiştirmeye başladı. Otomobil ve küçük hafif ticari araç üretiminden çıkmaya başlayan Koç Holding artık orta boy hafif ticari araç üretimine geçiyor. Ford Otosan küçük hafif ticari araç Courier üretimine Romanya’da devam ediyor ama Türkiye için durum bu.

Ford Otosan özelinde baktığım zaman yollarda en çok gördüğümüz modellerden biri olan Ford Courier modelinin Türkiye’de üretimi sona erdi. Ford Otosan bunun yerine artık orta boy hafif ticari araç üreten bir üretici oldu. Ford ve Volkswagen markası adı altında satışa sunulan modellerle Ford Otosan değişimi tamamlandı.

Tofaş üretimine baktığım zaman yine çok büyük bir değişim yaşandığını görüyorum. Hafif ticari araç dendiğinde akla ilk gelen modellerden biri olan Fiat Doblo üretimi geçtiğimiz yıl sona erdi. Fiat Doblo’nun ardından bu yılın sonunda Fiat Fiorino üretimi de bitecek. En önemli değişim 2025 yılında Fiat Egea’nın üretiminin bitmesiyle birlikte yaşanacak. 2025 yılında yani gelecek yıl Fiat Egea üretiminin de bitmesinin ardından Tofaş çatısı altında da orta boy hafif ticari araç üretimi yapılacak. Üretilecek bu araç Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen markalarının modelleri olarak satışa sunulacak.

Ford Courier, Fiat Doblo, Fiat Fiorino ve Fiat Egea’nın üretiminin bitmesinin tamamlanmasıyla Koç Holding Avrupa’nın en büyük orta boy hafif ticari araç üreten markalarından biri olacak.

CUPRA FİYAT LİSTESİ NASIL? 2023 model ile 2024 model arasındaki fiyat farkı 214 bin TL’yi buldu!

Araba Habercisi KIŞ 2023 2024 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin KIŞ 2023 2024 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimizi bedava indirerek okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi 56. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 56. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Dergimizi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz. 

Turkcell Dergilik uygulaması kapandı. Bunun yerine farklı bir platformda yer almama kararı aldık. 

Dergimiz dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 56. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Koç Holding Ford Otosan Tofaş.

Koç Holding Ford Otosan Tofaş

Koç Holding Ford Otosan Tofaş.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba