İngiltere’de Jaguar Land Rover Fabrikalarını Kapatıyor! Diğerleri de Kapatmak İçin Sırada Bekliyor!

Land Rover İngiltere Brexit

Brexit kaynaklı ekonomik dalgalanmalar otomotiv endüstrisini de etkiliyor. Jaguar Land Rover, bu hafta Birleşik Krallık’ta yer alan fabrikalarında iş durdurma kararı aldı. Land Rover İngiltere Brexit

Araba Haber, Araba Test, Araba Sürüş, Araba Yorum, Araba Haber, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Land Rover Yorum, Land Rover Test

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

İngiltere’deki iş durdurma kararını alan tek markanın Jaguar Land Rover olmayacağı da duyumlar arasında. Bir çok üreticinin bu kararı uygulaması bekleniyor. Avrupa Birliği’nden anlaşmasız olarak ayrılması planlanan İngiltere’nin, bu kararı tüm üreticileri zorluyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Brexit’in devreye giriş tarihi 29 Mart yerine 12 Nisan’a ertelense de Jaguar Land Rover iş durdurma kararını değiştirmedi. Markanın kararına göre önce Castle Bromwich tesisinde iş durdurma kararı uygulanacak. Bu fabrikada üretilen modeller ise Jaguar F-Type, XF, XE ve XJ modelleri olmak üzere Jaguar’ın tüm binek modellerini kapsıyor. Arkasından ise Range Rover Evoque ve Discovery modellerinin üretildiği Halewood fabrikasında iş durdurma uygulanacak.

Geçtiğimiz günlerde BMW, Mini ve Rolls-Royce üretimlerinin olduğu fabrikalarda üretimi durdurmuştu. PSA Grubu bünyesindeki Opel’in İngiltere’deki markası Vauxhall ise Nisan ayı ortasından itibaren üretime ara vermeyi planlıyor.

Bu kararların İngiltere otomotiv endüstrisi için ne ifade ettiğine gelirsek, Vauxhall, Mini, Rolls-Royce ve Jaguar Land Rover’ın yılda üretilen 1.520.000 adetin yarısı olan 750.000 adeti oluşturduğunu görüyoruz. Bu da İngiltere otomotiv endüstrisi için yarı yarıya bir düşüş yaşanması anlamına geliyor. Honda’nın da iş durdurmaya hazırlandığı açıklandı. 6 günlük bir iş durdurma kararı alması planlanan Honda’nın da bu ay içerisinde bu kararı uygulaması bekleniyor.

Otomobil üreticilerinin karşı karşıya kaldığı riskler arasında Brexit kararlarıyla birlikte yeni bürokratik kurallar ve %10’a varacak yeni gümrük vergileri de var. Başbakan Theresa May, Brexit sürecinin uzaması için çaba sarf etmiş olsa da İngiliz politikacılarının Avrupa Birliği ile bir türlü uzlaşamaması kaçınılmaz sonu hazırlıyor. İngiliz otomotiv sektörü, satışların azalması ve yatırımların yapılmaması sebebiyle 2017 yılından beri düşüşe geçmişti. Brexit ile beraber bu düşüşün daha da keskin bir hal alması bekleniyor.

[irp posts=”3768″ name=”Türkiye’nin En Çok Satan 20 SUV Modeli! 30 Adet Gibi Farklarla Sıralama Belirleniyor!”]

Land Rover İngiltere Brexit

Araba Habercisi Dergisi

Hyundai’nin Yeni Kokpit Tasarımını Gördünüz Mü? Yeni Kokpitin Videosu Haberde!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba