Lityum Madenlerinin Sayısı Hızla Artıyor! Elektrikli Otomobillerin Geleceği Lityum Madenlerinde!

Lityum Madenleri Elektrikli Araba Bataryaları.
Lityum Madenleri Elektrikli Araba Bataryaları.

Araba Pilleri Lityum, Otomobil Bataryaları Üretimi, Araba Pilleri Üretim Madeni, Lityum Madenleri Artıyor, detaylar haberde. Lityum maden üreticileri elektrikli araçların daha çok tercih edildiği bir piyasayı iple çekiyorlar. Fiyatların yukarı doğru gitmesi beklenirken artan kapasite, Çin’de yeni maden yatırımları ve genel talep düşüşü nedeniyle lityum fiyatları düşüş gösterdi. Lityum Madenleri Elektrikli Araba Bataryaları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Türkiye’de Hangi Marka Kaç Tane Araç Satıyor? Ayrım Olmadan İşte Tüm Markalar ve Satışları!

2015 yılının ortalarından 2018 yılına kadar bataryalarda kullanılan en önemli maden olan lityuma yönelik talebin artması ve elektrikli araç satışlarının dünya çapında 5 milyon adete ulaşmasıyla lityum fiyatları neredeyse üç kat artmıştı.

Şirketler, gelişen teknolojide pay kapmak için yarışırken, Avustralya’da da 2017’den bugüne altı yeni lityum madeni açıldı. Çin’de de yapılan yeni yatırımlar ve kapasite artışlarıyla beraber lityum bu yıl içerisinde %30 oranında fiyat düşüşü yaşadı. Buna rağmen lityuma olan ilgi her geçen gün artıyor. Dünyadaki en büyük üretici olan Avustralya, önümüzdeki iki yıl içerisinde lityum üretimini %23 artıracağını açıkladı. Avustralya’nın ardından dünyadaki en büyük ikinci üretici olan Şili ise önümüzdeki dört yıl içerisinde lityum üretimini iki katına çıkaracaklarını açıkladı.

Yapılan araştırmalar neticesinde 2030 yılına kadar lityum-iyon bataryaların arzının on kattan fazla artması bekleniyor. Bu bataryaların ise %70’inden fazlasının elektrikli araçlarda kullanılacağı tahmin ediliyor.

[irp posts=”8166″ name=”Araba Habercisi Dergisi Ekim Sayısı Çıktı! Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli! Dergilik’te!”]

Yeni Skoda Octavia’nın İlk Görüntüleri Paylaşıldı! Bu Çizimler İyi Bir Şey Geliyor Diyor!

Lityum Madenleri Elektrikli Araba Bataryaları. Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba