Maserati Tarih Yazmaya Devam Ediyor! Üretilen yüz bininci Maserati Ghibli Banttan İndi!

Maserati Ghibli 100 bin adet üretildi
Maserati Ghibli 100 bin adet üretildi

Maserati Ghibli Özellikleri, Maserati yorumları, Maserati teknik veriler, Maserati Ghibli Yorumları, haberde. Maserati’nin Ghibli ve GranSport modellerini ürettiği İtalya’daki fabrikasında dün önemli bir kutlama vardı. Bu kutlamanın sebebi 100.000. Maserati Ghibli’nin banttan indirilmesiydi. Maserati’nin başarılı sedan modeli Ghibli 100.000 adete ulaşan modeller arasına girerek önemli bir başarıya imza attı. Maserati Ghibli 100 bin adet üretildi!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Üretilen yüz bininci Maserati Ghibli, dış tasarımda özel ‘Blu Emozione’ mavi renge sahip ve iç tasarımında da ‘Pieno Fiore’ siyah deriyle kaplanmış. 3.0 litrelik V6 benzinli motoru 430 beygir gücünde. 0-100 km/s hızlanması sadece 4.7 saniye olan Ghibli’nin son hızı ise 286 km/s olarak sınırlandırılmış. Adaptif Full LED Matrix farlara ve 20 inçlik jantlara sahip olan Ghibli oldukça dikkat çekiyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

İlk olarak 2013 yılında tanıtılan Maserati Ghibli, premium sedan sınıfında sportifliğiyle ve İtalyan tasarımının cazibesiyle oldukça beğenilmişti. Popülerliğini bugün de koruyan Maserati Ghibli, efsaneleşmiş ‘Maserati’ye özgü egzoz sesiyle’ de büyülemeye devam ediyor. Sunduğu motor seçenekleriyle de geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. 3.0 litrelik V6 Twin Turbo benzinli motorda iki farklı güç seçeneğine sahip olan Maserati Ghibli, 350 veya 430 beygir olarak satın alınabiliyor. Tek dizel seçenek olarak 3.0 litrelik V6 turbodizel seçeneğinde 275 beygirlik güce sahip. Bu dizel motorun en önemli özelliğiyse Maserati’nin tarihinde ilk kullandığı dizel motor olmasıdır. Maserati tutkunları her ne kadar ilk etapta dizel bir Maserati’ye karşı çıkmış olsalar da markanın yakaladığı başarı karşısında alkışlamaktan başka bir seçenek olmadı.

Premium sedan sınıfındaki rekabet oldukça çetin olmasına rağmen Maserati’nin hem tasarımı hem de sportifliğiyle ön plana çıkarak Ghibli ile yazdığı başarı hikayesinde 100.000 adete ulaşması önemli bir kilometre taşı. Ülkemizde de oldukça fazla tercih edilen Maserati Ghibli’nin 100.000 rakamı bizim için keşke 100.000 Euro anlamına gelmese! O zaman yollarda 200 beygir güce bile sahip olmayan premium sedanlar yerine daha çok 275 beygirlik Maserati Ghibli’ler görebiliriz.

  

Maserati Ghibli 100 bin adet üretildi! Araba Habercisi Dergisi.

Borusan Oto BMW 418i Coupe için 100 bin TL’ye 12 ay Yüzde sıfır faiz dedi!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba