Mercedes Benz A Sedan Hibrit Geliyor! Elektrikle Kaç km Gidiyor?

Mercedes Benz A Sedan Hibrit.
Mercedes Benz A Sedan Hibrit.

Mercedes Benz A250e PlugIn Hibrit, Mercedes Plug in Hibrit araçlar, Hibrit Mercedes A Serisi Geliyor, Mercedes A Serisi Elektrikli Oldu. Mercedes Benz A Sedan Hibrit.

A-Serisi hatchback, A-Serisi sedan ve B Serisi minivanına bir plug-in hibrid seçenek ekledi. Plug-in hibritler sıfır emisyonlu sürüşe geçmek için önemli bir kilometre taşıdır. Mercedes markası, EQ Power araçlarını geliştirmek için çalışıyor. Mercedes bu yıl satışa çıkacak olan üçüncü nesil hibrit motorlu kompakt otomobil ailesinde bulunan A 250 e, A 250 e Sedan ve B 250 e modellerinin galasını kutluyor. Mercedes Benz A ve B serisi araçlarının başarısının altını çizerek 2020 yılının sonuna kadar 20’den fazla model çeşidi ile yelpazeyi genişletmeyi hedefliyor. Mercedes Benz A Sedan Hibrit.

Instagram Hesabım

EQ Power teknolojisine sahip olan yeni kompakt araçlar için sürüş keyfi ve günlük kullanım rahatlığı ön plana çıkartılmıştır. Mercedes Benz’in kompakt otomobil ailesine ait olan araçlar, hibrit motor teknolojisine sahiptir. Mercedes Benz araçlarında ilk kez araçta bulunan yanmalı motor bir elektrikli motor tarafından çalıştırılıyor. Yani kompakt hibritler ayrıca bir 12 voltluk bir marş motoruna sahip değil. 1.33 litrelik dört silindirli motora sahip olan araç 218 beygire ve 450 Nm tork gücüne sahiptir. A 250 e modeli 0-100 km/s hızlanmasını 6.6 saniyede tamamlıyor. Aracın maksimum hızı ise elektronik olarak 230 km/s ile sınırlandırılmış.

A 250 e ve B250 e araçlarının her ikisi de alternatif veya doğru akımla şarj edilebilir. Şarj girişleri araçların sağ arka tarafına yerleştirilmiştir. Bu, kompakt plug-in araçları 7.4 kW’lık alternatif akım bir güç kaynağı ile 1 saat 45 dakika gibi kısa bir süre içinde bataryasını %100’e kadar doldurabiliyor.  Doğru akım güç kaynağı kullanıldığında ise 25 dakika içinde %80’e kadar bir dolum gerçekleşir. Mercedes Benz A Sedan bu özelliğiyle 77 km boyunca elektrikli olarak gidebiliyor.

Mercedes yeni kompakt araçlarda üçüncü nesil eklenti teknolojisini kullandığından tüm yeni fonksiyonlar bu araçlarda mevcuttur. Özellikle navigasyon verileri, hız kontrolü düzenlemeleri ve rota ayarlamaları gibi çeşitli geliştirilmiş özellikler içermektedir.

Yılın Otomobili Seçilen Yeni Peugeot 208 Türkiye’de Ne Zaman Satılacak?

Mercedes Benz A Sedan Hibrit.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba