Mercedes Benz Kompakt Sınıfta A45 ve CLA45 AMG Modelleriyle Fırtına Estirecek!

Mercedes Benz CLA 45 AMG Tanıtıldı
Mercedes Benz CLA 45 AMG Tanıtıldı

2020 Mercedes Benz AMG Modelleri Tanıtıldı. Mercedes Benz, kompakt sınıftaki temsilcileri A ve CLA serisinin AMG versiyonları olan A45, A45S ve CLA45, CLA45 S modellerini tanıttı. Tamamen yeni geliştirilmiş 2.0 litrelik motora sahip Mercedes modelleri bugüne kadar üretilmiş en güçlü 2.0 litrelik bir güç ünitesine sahip. Mercedes Benz CLA 45 AMG Tanıtıldı.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Dış tasarımda heybetli ve agresif görünüşe sahip olan her iki model de motor kaputunun altındaki gücü dış görünüşe yansıtmayı başarıyor. Tamamen yeni ön ızgara tasarımları ve tamponda yer alan hava girişleriyle kaslı bir görüntü sunuyorlar. Yan aynalar ise gövde yerine kapıya monte edilmesi sayesinde aerodinamik özellikleri geliştirildi. Her iki modelde de yüksek performanslı AMG fren sistemi gri renkli fren kaliperleriyle öne çıkıyor. S versiyonlarında ise 6 pistonlu fren sistemi kırmızı renkli kaliperler ile farklılaşıyor. Arka tasarımda ise karbon spoiler ve çift çıkışa sahip egzoz sistemi 82 mm çap ile oldukça dikkat çekiyor.

2020 Mercedes Benz AMG 0-100 km/s hızlanmaları sadece 4 saniye!

Performans olarak dünyanın en güçlü dört silindirli motoruna sahip A45 ve CLA45 modelleri 2.0 litrelik motordan 421 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. Bu motor seçeneğiyle birçok süper spor otomobil motorunun önünde yer alıyor. Litre başına sağlanan 211 beygirlik güç ile de verimlilik çıtasını en üst seviyeye taşıyor. Mercedes A45 4MATIC modeli 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.0 saniyede tamamlarken, A45 S 4MATIC modeli ise 3.9 saniyede tamamlıyor. Küçük kardeşinden sadece 0.1 saniye yavaş olan CLA45 4MATIC ise 0-100 km/s hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlıyor. S versiyonlarının son hızı 270 km/s olurken, standart modellerin ise son hızı 250 km/s olarak sınırlandırılmış.

Mercedes’in A45 ve CLA45 modelleri sahip oldukları üstün performansı ise 8 ileri AMG SPEEDSHIFT DCT çift kavramalı şanzımanla yere aktarıyor. Şanzımanın sahip olduğu vites oranları ve vites değiştirme hızı da çevik ve dinamik karaktere katkıda bulunuyor. Sürüş zevkini kısıtladığı için Mercedes modellerinde eleştirilen ESP’nin devre dışı bırakılamaması da bu modellerde RACE sürüş moduyla ortadan kaldırılmış. RACE modunda şanzıman manuel konumdayken ESP tamamen devre dışı bırakılabiliyor. 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip A45 ve CLA45’i yoldan çıkarmak her ne kadar çok zor olsa da daha fazla eğlenceye imkan tanıyor.

Mercedes AMG CLA
Mercedes AMG CLA
2020 Mercedes Benz AMG
2020 Mercedes Benz AMG

Mercedes Benz CLA 45 AMG Tanıtıldı, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba