Mercedes Benz EQC Sürüş İzlenimlerim nasıl? Elektrikli premium SUV’un yeni adı: Mercedes Benz EQC!

Mercedes Benz EQC test
Mercedes Benz EQC test

Mercedes Benz EQC Sürüş İzlenimlerim nasıl? Elektrikli premium SUV’un yeni adı: Mercedes Benz EQC! Mercedes Benz EQC test.

Instagram Hesabım

Mercedes Benz EQC elektrikli araçlara bakışı değiştirecek kadar iddialı bir araç. Bu değişimi SUV bir modelle yapıyor olması onun gördüğü ilgiyi çok daha yukarılara taşıyacak en önemli özelliklerden.

Mercedes Benz EQC tasarım özellikleri

Yeni Mercedes Benz EQC, bünyesinde barındırdığı kaslı ve gösterişli gövde orantıları ile crossover-SUV olarak sınıflandırılıyor. Geniş tavan çizgisi, yüksek omuz çizgisine sahip dar yan camlar ve arkaya doğru eğimli tavan çizgisinin ortaya çıkarttığı coupe benzeri arka kısmıyla görsel olarak SUV ile SUV Coupe arasında bir görünüm sunuyor.

Önden bakıldığında farları ve ızgarayı çevreleyen siyah panel dikkat çekiyor. Bir ilk olarak siyah panelin üst kenarı fiber optik bir hat ile dolduruluyor. Söz konusu hat, gündüz farlarını birbirine bağlamasıyla karakteristik bir Mercedes Benz özelliği olarak öne çıkıyor. Bu yapı karanlıkta neredeyse kesintisiz bir ışık bandı oluşturuyor. Standart olarak sunulan MULTIBEAM LED teknolojili farların iç yuvaları ve tüpleri çok parlak bir siyah renge sahip. Beyaz zemin üzerine mavi şeritler ve mavi tonlardaki MULTIBEAM gibi zıt renk vurguları bu modelin yeni EQ ailesinin bir üyesi olduğunu teyit ediyor.

Peugeot 208 GT Sürüş İzlenimlerim nasıl? Küçük Peugeot ruhu yeni 208 ile döndü! İşte 208 yorumlarım!

Mercedes Benz EQC iç mekan özellikleri

Yeni Mercedes-Benz EQC, premium elektrikli araç görünümüne öncülük eden, son derece kaliteli bir iç mekanla dikkat çekiyor. Araçtaki gösterge paneli sürücü odaklı bir kokpit mimarisi ortaya koyarken, Mercedes Benz markasının karakteristik kanat profili sürücü bölgesinde kesintiye uğrayarak asimetrik bir görünüm sergiliyor. Kokpitin en önemli görsel unsurlarından birinin bulunduğu yer tam da burası. Bu bölüm “rose-gold” vurgular da dahil olmak üzere bünyesindeki tüm detaylarla ileri teknoloji üssü gibi görünüyor. EQC; menzil, şarj durumu ve enerji akışı olmak üzere EQ’ya özel bazı bilgileri de gösteren yenilikçi multimedya sistemi MBUX Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ile donatılmış durumda. EQ için optimize edilmiş olan navigasyon, sürüş modları ve şarj süresi gibi bilgiler de yine MBUX üzerinden kontrol edilebiliyor ve ayarlanabiliyor. MBUX ekranında farklı EQ özelliklerinin gruplandırıldığı özel bir bölüm bulunuyor. Kullanıcı, alternatif olarak kontrol panelinin sol alt köşesindeki bir tuşla MBUX sisteminin EQ menüsüne doğrudan erişebiliyor. Yani sözün özünde her detayına kadar kusursuz tasarlanmış bu teknoloji üssünün yaşam alanında kendinizi müthiş iyi hissediyorsunuz.

Mercedes Benz EQC test

Mercedes Benz EQC motor özellikleri. Mercedes Benz EQC test.

EQC’nin bataryası, alternatif akımı doğru akıma çeviren su soğutmalı bir dahili dönüştürücü sayesinde ev tipi prizden veya halka açık alanlarda şarj edilebiliyor. Wallbox ve kamuya açık şarj istasyonlarında saatte 7,4 kW’a kadar şarj imkanı sunan dahili dönüştürücünün kapasitesinin, 2021 yılı içerisinde ise 11 kW’a yükselmesi planlanıyor. Bir Mercedes-Benz Wallbox kullanarak şarj etmek, şarj süresini yerel güç kaynağına oranla üç kat hızlandırıyor. DC şarj istasyonlarında ise CCS ile şarj süresi daha da kısalıyor. EQC, şarj çıkışına bağlı olarak hızlı şarj istasyonlarında 110 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Batarya yüzde 10’dan yüzde 80’e sadece 40 dakikada doluyor. Mercedes Benz EQC son derece güçlü bir sürüş sunuyor. Hatta buna benim yorumum Mercedes Benz’in ışınlanmayı bulduğu yönünde oldu. Gerçekten de yok böyle bir hızlanma. Gaz pedalına tam olarak bastığınız anda sizi oturduğunuz koltuğa çiviliyor. 408 beygir güç ve 760 Nm tork üreten elektrikli motor ile Mercedes Benz EQC, 0’dan 100 kilometre hıza 5.1 saniyede çıkıyor. Son hızı 180 km/s ile sınırlandırılmış durumda. 2 adet elektromotor ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 462 kilometreye varan son derece iddialı bir sürüş menzili de sunuyor.

Seat Ateca Sürüş İzlenimlerim nasıl? Yeni Seat Ateca tavsiye ettiklerimden mi? İşte Ateca yorumlarım!

Mercedes Benz EQC konfor ve yol tutuş özellikleri

Mercedes-Benz modeli EQC 400 4MATIC’te tamamen yenilikçi bir değişken dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor. Sistem her bir aksta birer adet olmak üzere iki adet kompakt elektromotordan oluşuyor. EQC böylece dört tekerlekten çekişli bir aracın sürüş karakteristiğini sunabiliyor. Tüketimi azaltmak, son derece etkili bir performans sunmak üzere elektromotorlar farklı bir şekilde konumlandırılıyor. Ön akstaki elektromotor düşük ve orta güç gereksinimlerinde mümkün olan en yüksek verimlilik seviyesini sunacak şekilde ayarlanırken, arka aks salt dinamizm sunmak üzere ayarlanmış. Mercedes Benz mühendisleri, bir dizi ileri mühendislik çözümü ile maksimum gürültü konforu sunan bir yapı oluşturmuşlar. EQC’nin güç üniteleri motorun şasiye ve şasinin gövdeye bağlandığı yerler olmak üzere iki farklı noktadan kauçuk takozlarla izole edilmiş. Söz konusu izolasyon yöntemi ilave yalıtım çözümleriyle desteklenmiş ve bu sayede EQC son derece sessiz bir yaşam alanı sunuyor. EQC, sürücüsünü her biri farklı karakteristiklere sahip COMFORT, ECO, SPORT ve INDIVIDUAL olmak üzere dört farklı sürüş programı ile destekliyor. Sürücü ayrıca direksiyon simidinin arkasındaki vites değiştirme kulakçıklarını kullanarak enerji geri kazanma seviyesini de yönetebiliyor. Performanslı bir sürüş tercih edilmesi durumunda ise, bataryanın aracın alt kısmına konumlandırılmış olması, otomobilin yol tutuşunu ciddi anlamda arttırıyor.

Mercedes Benz EQC test

Mercedes Benz EQC güvenlik özellikleri. Mercedes Benz EQC test.

Mercedes Benz EQC EuroNCAP tarafından yapılan çarpışma testinden en yüksek puan olan 5 yıldız alarak ayrıldı. Bu test sırasında yetişkin yolcu güvenliğinden oldukça yüksek bir puan olan yüzde 96, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 90, yaya yolcu güvenliğindense yüzde 75 aldı. Güvenlik yardımcılarından aldığı sonuç ise yüzde 75.

Mercedes Benz EQC Yorumları

Mercedes Benz EQC elektrikli araçlara bakışımı tamamen değiştiren seçeneklerden biri oldu. Elbette buradaki en önemli konu neredeyse 500 kilometreye varan bir menzil sunuyor olması oldu. Şehirlerarası yolculuklara bile bir yemek molası vererek çıkabileceğim bir SUV modelini kullanıyor olmak benim için çok çekiciydi. Bunun yanına bildik Mercedes Benz’in karakteristik özelliklerini elektrikli motorların müthiş performansıyla birleştirmesiyle benim için unutulmazlarım arasına giren bir test sürüşü oldu. Eğer bir SUV satın almak istiyor ve yeni teknolojileri de sonuna kadar kullanmak istiyorsanız Mercedes Benz EQC tam size göre.

Mercedes Benz EQC Teknik Özellikleri

Motor: 300 kW 2 adet elektromotor / Maksimum Güç: 408 HP/Maksimum Tork: 760 Nm

Mercedes Benz EQC Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 5.1 sn / Maksimum Hız: 180 km/s (sınırlandırılmış)

Mercedes Benz EQC Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Mercedes Benz EQC Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Elektrik / Elektrik tüketimi (WLTP) orta hız 21,7 kWh / Elektrik tüketimi (WLTP) yüksek hız 22,6 kWh / Elektrik tüketimi (WLTP) çok yüksek hız 30,0 kWh / Menzil 425 – 470 km

Mercedes Benz EQC Boyutlar

Uzunluk: 4762 mm /Genişlik: 1884 mm /Yükseklik: 1624 mm /Dingil Mesafesi: 2873 mm

Mercedes Benz EQC Bagaj kapasitesi

500 lt / Batarya kapasitesi 80 kWh / Boş Ağırlık: 2425 kg / Lastik Boyutu: 225/45 R19

Mercedes Benz EQC test.

Mercedes Benz EQC test

Mercedes Benz EQC test

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba