Audi’den Sonra Mercedes 10 bin Kişiyi İşten Çıkarıyor

Mercedes Benz İşten Çıkarmalar.

Mercedes Benz dünya çapındaki tüm işletmelerinde 10.000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmanın sebebi, düşen satış adetleriyle birlikte elektrikli arabalar için gereken yatırımı yapmak için kaynak yaratmak olarak belirtildi. Mercedes Benz İşten Çıkarmalar.

Yeni Ford Kuga Kaç Paradan Satışa Sunuldu!

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Daimler grubu içinde yer alan Mercedes-Benz yapacağı işten çıkarmayla toplam çalışan sayısını %3 oranında azaltmış olacak. Öncelikli işten çıkarmaların emekliliği gelen çalışanlar ve kendi isteğiyle ayrılmak isteyen çalışanlar olacağı belirtildi. Mercedes-Benz bünyesinde 305.000’e yakın kişi çalışıyor. İnsan Kaynaklarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Wilfried Porth’a göre yapılacak olan işten çıkarmalar en az 10.000 kişi şeklinde gerçekleşecek.

Mercedes yapacağı işten çıkarmalarla birlikte 2022 yılının sonuna kadar 1.1 milyar dolarlık tasarruf yapmayı planlıyor. Yapılacak işten çıkarmalarda minimum 1.100 yöneticinin de işten çıkarılması bekleniyor. Bu rakam yöneticilerin %10’una denk geliyor.

Türkiye’de Peugeot Toyota’yı altıncı sıraya itti!

Düşen global satış adetleri, gelişen otomotiv teknolojilerine yatırım yapma gerekliliği ve elektrikli dönüşüme yatırım yapma gerekliliği nedeniyle asırlık otomobil devlerinin işi artık eskisi gibi kolay değil. Dolayısıyla düşen karlılıklarını koruyabilmek adına arka arkaya işten çıkarmalarla personel maliyetini düşürerek karlılığı iyileştirmeye çalışıyorlar. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde aynı şekilde Audi de Almanya’daki fabrikalarında çalışan sayısını %15 oranında azaltacağını duyurmuştu. Aynı şekilde BMW de çalışanlarına verdiği primlerde kesintiler yapmaya başlayacağını belirtmişti.

Mercedes Benz İşten Çıkarmalar.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba