Hyundai Endonezya’da 1.55 Milyar Dolara Fabrika Kuruyor

Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.
Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.

Hyundai, Endonezya sınırları içinde açılacak ilk üretim tesisini kurmak için Endonezya hükümeti ile ön anlaşma yaptığını duyurdu. Hyundai’nin Endonezya’ya yatırım yapma kararı, özellikle de küresel otomotiv pazarındaki talebin azalması sorununu çözmek için alındı. Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya,

Türkiye’de Peugeot Toyota’yı altıncı sıraya itti!

Resmi imza töreni, Güney Kore’de bulunan dünyanın en büyük entegre araç tesisi olan Hyundai fabrikasında yapıldı.

Hyundai Genel Müdür Yardımcısı olan Euisun Chung yaptığı açıklamada, ‘Biz bu tesisi Endonezya hükümetinin destekleri sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Hyundai, aktif olarak sorunları dinlemeye, Endonezya hükümetinin çevre dostu araçlarla ilgili beklentilerini karşılamaya ve ASEAN’a devamlı katkıda bulunmaya devam edecektir’ dedi.

Hyundai’nin Endonezya’da bulunan fabrikasına, 2030 yılına kadar yaklaşık 1,55 Milyar Dolar yatırım yapacak. Yeni tesis 2021 yılının sonlarına doğru yıllık 150.000 adet kapasite ile üretime başlayacak. Tesis sonunda beklenen kapasiteye ulaştığında tesiste yıllık 250.000 araç üretilebilecek.

Kaynaklama, boyalama ve montaj gibi servisleri de içeren yeni Endonezya fabrikası, Güney Doğu Asya taraflarında bulunan potansiyel müşterileri için özel olarak tasarlanmış olan kompakt SUV, kompakt MPV ve sedan modellerini üretmeyi amaçlıyor.

Hyundai Endonezya’da Elektrikli Araç Üretecek!

Hyundai, yeni Endonezya fabrikasında elektrikli araçların üretiminin çalışmalarını yapıyor. Hyundai bu çalışmalarıyla birlikte elektrikli araçları Endonezya sınırları içerisinde yaygınlaştırarak ekosisteme yardımcı olmayı ve temiz mobilite teknolojileri ile halkların yaşam kalitelerini arttırmaya kararlıdır.

Endonezya’da ve daha geniş olan ASEAN pazarında kendini geliştirmeyi düşünen Hyundai, rakipleri karşısında üstünlük elde etmek için “yenilikçi farklılaşma” stratejisini izleyecektir.

Üretim ve satış açısından tamamen müşteri odaklı bir yaklaşım izleyecek olan Hyundai yeni fabrikasında araçları sipariş üzerine üretecek. Bu yeni sistem müşterilerin sipariş verirken aracın özelliklerini seçmesine imkân tanırken aynı zamanda stok maliyetlerini de düşürüyor.

Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.

Artık En Çok Satan SUV Qashqai değil!

Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.
Hyundai Endonezya Fabrikası Kuruluyor.

Volvo Bu Yılı Kapattı Mart Ayına Sipariş Alıyor!

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Otomobil Testleri, Otomobil Karşılaştırmaları.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba