Mercedes Benz Unimog “Yılın Off-Road Aracı” Seçildi! Özelliklerini Merak Ediyor Musunuz?

Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler
Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler

Mercedes Benz Unimog, 15 yıldır olduğu gibi bu yıl da “Off-Road Magazine” okurları tarafından “Yılın Off-Road Aracı” seçildi. Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Mercedes-Benz Unimog, Euro 6 normlarını karşılayan 5.1 litrelik 6 silindirli BlueTec motorunun yanında otomatik vites seçeneği ile 231 HP güç ve 900 Nm tork sunuyor. Araç standart olarak 800 mm, opsiyonel donanımlar ile birlikte 1.2 metre derinliğindeki sulardan geçebiliyor. Bunun yanında 38 derecelik yan eğimli arazilerde dahi ilerleyebiliyor. Kabininde 7 kişiye kadar oturma alanı sunan Unimog, kabin içi donanımları ile de sadece arazide değil, şehrin sokaklarında da egemenliğini ilan ediyor.

Mercedes-Benz Unimog’da OM 934 serisindeki yüksek tork değeri sunan 4 silindirli ve 5,1 litre hacmindeki BlueTec 6 motor, 170 kW (231 PS) güç ve 1200 ile 1600 d/d arasında 900 Nm maksimum tork değeri sunuyor. Yasal hız sınırları çerçevesinde bulunan 90 km/s’lik maksimum hıza ulaşabilen Unimog, daha uzun yolculuklar ve otoyol trafiğine uyum sağlıyor.

Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler
Mercedes Benz Unimog Yorumları Neler

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Otonom Sürüş Nedir?

Emniyetli çalışma: Bir otonom araç, önemli parçalarından birinin bozulması durumuyla başa çıkabilmeli.

Güvenlik katmanı: Otonom araç sınırlarını bilmeli, aracın kontrolünü insan sürücüye devretmesi gerektiği durumlar olduğunu anlamalı.

İşletim Bölgesi Tasarımı: Otonom araç, sıradan sürüş halinin risklerini değerlendirmeye hazırlıklı olmalı.

Trafikteki davranış: Otonom aracın hareketleri, trafikteki diğer sürücüler tarafından tahmin edilebilir olmalı. Otonom araç trafik kurallarına uygun hareket etmeli.

Kullanıcı sorumluluğu: Araç, trafikteki diğer sürücülerin ne derece tetikte olduğunu fark edebilip diğer sürücülerle iletişim kurabilmeli.

Araç tarafından gönderilen devir teslim talebi: Otonom araçlar, sürücünün ne zaman kontrolü ele alması gerektiği konusunda sürücüyü bilgilendirmeli. Eğer insan sürücü devir teslim talebini reddederse, aracın o an yaşanan sorunla başa çıkabiliyor olması, aynı zamanda da riskleri en aza indirgemesi gerek.

Kullanıcı tarafından gönderilen devir teslim talebi: Araçtaki sürücünün, otonom aracın kontrolünü ele almak için açık şekilde talep gönderebiliyor olması lazım.

Otomasyonun etkileri: Otonom araç, otonom sürüş sürecinin ardından bile otomasyonun sürücüyü nasıl etkileyeceğini değerlendirebilmeli.

Güvenlik değerlendirmesi: Otonom aracın güvenlik hedeflerini karşılayabildiğini doğrulamanın tutarlı bir yolu olmalı.

Veri kaydı: Eğer otonom araç bir olay ya da kaza fark ederse, veri gizliliği kanunlarını ihlal etmeyecek şekilde veri kaydı yapabilmeli.

Güvenlik: Güvenli otonom araçların güvenlik tehditlerine karşı birtakım tedbirleri olmalı.

Pasif güvenlik: Otonom araba, sadece otonom araçlara özgü olabilecek kaza senaryolarına karşı hazırlıklı olmalı.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba