11 Yaşındaki Kız Çocuğunun Adının Verildiği Mercedes Bugün 120 Yaşında!

Mercedes İsmi Nereden Geliyor?
Mercedes İsmi Nereden Geliyor?

Mercedes İsmi Nereden Geliyor? Mercedes Tarihçesi. Marka Hikayeleri, Marka Tarihçeleri, Markaların Kuruluş Hikayeleri, Markaların Kuruluş Tarihçeleri.

Marka tarihleri çok ilginç şeyleri barındırıyor. Öyle hikayeleri var ki zaman zaman saatlerce bunları araştırıp okuyorum. Belki sizler de benimle aynı fikirde olursunuz diye zaman zaman marka hikayelerine yer vereceğim. Mercedes İsmi Nereden Geliyor?

Instagram Hesabım

Mercedes markasının hikayesi 1897 yılında Fransa Nice kentinde başladı. O dönemlerin Avusturya Nice Başkonsolosu Emil Jellinek, Daimler fabrikasını ziyaret ettiği bir gün araçlardan birini satın alır. Dünyanın en önemli bölgelerinden biri olan Fransız Rivierası’nda yaptığı sürüşler onun bir hayli dikkat çekmesini sağlar. Emil Jellinek satın aldığı Daimler modelini iki yıl kullandıktan sonra yeniden fabrikaya gelir ve 23 beygir gücünde, o zamanlar yarış otomobili kabul edilen güçlü bir araç satın alır.

Emil Jellinek satın aldığı bu Daimler otomobile büyük kızı Mercedes’in ismini verir. Fransa Nice’de yapılan otomobil yarışlarından birine katılır ve yarışı ilk sırada tamamlar. Gördüğü büyük ilginin ardından Emil Jellinek otomobillerin ticaretini yapmaya karar verir ve Daimler’e 36 adetlik bir sipariş verir. Jellinek’in bu satın alma için tek bir koşulu vardır: Otomobillere 11 yaşındaki kızı Mercedes’in adının verilmesi. Jellinek, 1899-1901 yılları Mercedes ismine sahip olan araçların hepsini satar. Bu müthiş başarıdan çok etkilenen Daimler, Jellinek ile anlaşarak, üreteceği araçlara Mercedes adını koymaya karar verir. Bu 1900 yılında gerçekleşen ve tarihe geçecek bir dönüm noktası olur. Mercedes ismi bu yıl 120. Doğum Gününü kutluyor.

Peugeot 3008 SUV Rakip tanır mı? Kısa Test İzlenimlerim Nasıl? Peugeot SUV 3008 Kaç Tane Satıyor?

Mercedes, hem zarafet hem de Mars gezegeninin Latincedeki adı. Bu hikayede üzücü olan kısım Mercedes isminin verildiği Emil Jellinek’in kızının hikayesi. Mercedes Jellinek iki başarısız evlilik geçirmiş ve bu evlilikleri sırasında çok sıkıntılı bir süreç geçirmiş. 16 Eylül 1889 tarihinde dünyaya gelen Mercedes Jellinek 23 Şubat 1929’da kemik kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Mercedes Jellinek babasının otomobil tutkusunu hiçbir zaman paylaşmadı ve aralarında kuvvetli bir bağ olmadı.

1926’da Daimler ile Benz şirketi birleşti. Şirket Daimler-Benz olarak işlem görse bile Mercedes isminin korunması için araçlara Mercedes-Benz adı veriliyor.

Mercedes İsmi Nereden Geliyor?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba