Nissan 370Z Modelinin 50. Yıla Özel Versiyonunu Tanıttı! Müthiş Görünmüyor mu?

Nissan 370Z Tanıtıldı
Nissan 370Z Tanıtıldı

Nissan efsanevi BRE 240Z yarış arabasından ilham alınarak tasarlanan 50. Yıla özel 370Z modelini New York Otomobil Fuarı’nda sergiledi. New York’ta sergilenmesinin tarihsel olarak da geçmişi bulunuyor. Bundan tam 50 yıl önce orijinal model Datsun 240Z’yi de ilk kez New York’ta tanıtmıştı. Nissan 370Z Tanıtıldı

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Araba Test, Araba Testleri, Araba Haberleri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Nissan Haber, Nissan Yorum, Nissan 370Z Özellikler

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Nissan’ın Ürün Stratejisi ve Planlamasından sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ivan Espinosa yaptığı açıklamada, ‘Datsun 240Z modeliyle Amerika’da Japon spor arabalarının çağını başlattık’ dedi. ‘Z modellerinin tarihi Peter Brock ile Amerikan motor sporlarının gidişatını değiştirdi. BRE 240Z modelinin 1970 yılında tanıtılmasından sonra Nissan/Datsun olarak Amerikan motor sporlarında geçtiğimiz 50 yılda kazandığımız binlerce zaferle en başarılı markalardan biri haline geldik’ diye de ekledi.

[irp posts=”4608″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs Sayısı Turkcell Dergilik’te İndirme Linki Haberimizde!”]

2020 yılında satışa sunulacak olan Nissan 370Z dört farklı donanım seviyesiyle sunulacak. Bunlar giriş modeli, Sport, Sport Touring ve en güçlü versiyonu olacak olan 370Z NISMO.

50. yıla özel 370Z’de ilk BRE yarış arabasına atıfta bulunan detaylara da yer verilmiş. İki farklı renk kombinasyonuyla gelecek olan model beyaz üzerine kırmızı şeritler veya gri üzerine siyah şeritlerle tercih edilebilecek.

3.7 litrelik V6 motora yer verilen 370Z 50. Yıl özel modelinde 332 beygir güç elde ediliyor. Nissan’ın VVEL sistemiyle de silindir açma kapama teknolojisi kullanılıyor. Spor araba genlerine sadık kalınarak 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebileceği gibi 7 ileri otomatik şanzımanla da alınabiliyor. Vites geçişleri arasında otomatik şanzımanda 0.5 saniye gibi değerle de performans kaybı en alt seviyede tutulmuş.

370Z modeli Nissan’ın gerçekten ikonik hale gelmiş bir otomobili. Bu modelin geçtiğimiz 50 yılda kendi segmentinin lideri ve belirleyicisi olduğunu belirten Nissan yetkilileri, 50. Yıla özel 370Z modelinin de bu geçmişe yakışır bir model olduğunu belirtiyorlar.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Nissan 370Z Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba