Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu? Nissan Resmi Sitesinden Hangi Açıklama Yapıldı!

Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu?
Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu?

Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu, Nissan Türkiye Pazarından Çıkıyor mu, Nissan Avrupayı bırakacak mı, Nissan Türkiye’yi bırakacak mı?

Dün Nissan’ın Avrupa pazarından çekileceği yönünde haberler hızlıca gündem olmuştu. Bu haberlerin ardından Nissan yönetiminin Avrupa’da kalacaklarını ancak küçülmeye gideceklerini açıkladıkları haberleri geldi. Bunca yıllık otomotiv gazeteciliği hayatımda resmi açıklama olmadan bunların hiçbirinin değerinin olmadığını düşünüyorum. Bu gibi durumlarda her zaman ateş olmayan yerden duman çıkmaz lafı da her zaman kulağıma küpe olmuştur. Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu?

Instagram Hesabım

Nissan Avrupa Pazarından Çıkıyor mu?

Son iki günün otomotiv dünyasında en önemli konularından birisi bu oldu. Önce Nissan’ın Avrupa otomotiv pazarından çıkacağı haberleri yapıldı. Hemen ardından Nissan’ın Avrupa pazarından çıkmayacağı ama küçüleceği yönünde haberler geldi. Nissan Avrupa resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Avrupa’daki Nissan operasyonları hakkında bilgiler verildi. Bu açıklamada fabrikaların üretim tarihleri ve açılan fabrikalar hakkında açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamada ayrıca şunlara yer verildi: “Avrupa’daki 15 bin çalışanımızı, ortak şirketlerimizi ve tedarikçilerimizi desteklemek için ulusal hükumetlerin sağladığı mali yardımlar için minnettarız. Amacımız, iş sürekliliği için kritik faaliyetler sürdürürken bu krizden geçmek ve işin Avrupa çapında yeniden başlaması için hazırlıklı olduğumuzdan emin olmak.”

Nissan yönetimi tarafından bu açıklama yapılırken Nissan’ın Avrupa pazarında küçülme kararı aldığı haberleri çıktı. Bu haberlere göre Nissan Avrupa otomotiv pazarında özellikle N-TEC versiyonlarından umutlu olduğu Nissan Juke ve Nissan Qashqai ile yoluna devam edecek denildi. Yılların verdiği net tecrübe sonucunda Nissan yönetiminin çıkıp bu haberleri net bir şekilde yalanlayan bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa herkes ateş olmayan yerden duman çıkmaz yorumunu yapmaya başlayacaktır hatta başladılar bile.

Yeni Seat Leon İngiltere Fiyatı açıklandı! İngilizler Fiyata Çok iyi dediler!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba