Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konseptiyle ‘Doğa Dostu Dondurma’ Yenmesini Sağlayacak!

Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konsepti
Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konsepti

Nissan, temiz enerjiye ve karbon emisyonuna dikkat çekmek için özel olarak tasarladığı dondurma aracı konseptini geliştirdi. Konsept, İskoçya’da faaliyet gösteren dondurma firması Mackie ile ortak geliştirildi. Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konsepti

Otomobil Testleri, Araba Testleri

youtube.com/msemedya

Araba Habercisi Dergisi

Mackie firması, sahip olduğu süt çiftliğinde de yenilenebilir rüzgar ve güneş enerjisi ile sıfır karbon ayak iziyle dondurma üretimi yapıyor. Dondurma aracının da Nissan tarafından tamamen elektrikli üretilmesiyle birlikte karbon ayak izi olmayan ilk dondurma konsepti ortaya konuyor.

[irp posts=”4975″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran 2019 Sayısı Dergiliklerde Yayına Çıktı! Kaçırmayın Yazık Olur!”]

Yeni Golf İle Başlıyor! İşte Volkswagen Modellerinin Yeni Kokpiti!

Prototip araç, Nissan’ın %100 elektrikli modeli NV200 temelinde geliştirildi. Bu konsept, sıfır emisyonlu bir aktarma organı, ikinci ömürlü akü depolama ve yenilenebilir güneş enerjisi üretimini birleştiren Nissan’ın Elektrikli Ekosisteminin örneğini oluşturuyor.

Minibüsün motoru 40kWh bir batarya ile çalıştırılırken, dondurucu çekmecesi ve içecek buzdolabını içeren dondurma ekipmanı, 2019 yılında satışa sunulan Nissan Energy ROAM tarafından destekleniyor.Hem profesyonel hem de eğlence amaçlı uygulamalar için tasarlanan ROAM, ilk nesil Nissan elektrikli araçlarından (2010’dan itibaren üretilen) elde edilen lityum iyon hücrelerini kullanan kompakt bir batarya sistemi olarak biliniyor. Bu, Nissan EV pilleri için sürdürülebilir bir ömür sağlıyor.

Nissan e-NV200 modelinin menzili 200 km olarak belirlenmiş. İçindeki ekipmana enerji sağlamak için konulan iki adet Nissan Energy ROAM ünitesi de 1.4 KWh güce sahip ve 230V besleme ile çalışıyor. Ayrıca bu üniteler aracın üstünde bulunan güneş paneli ile 2-4 saat arasında şarj olabiliyor.

Nissan’ın geliştirdiği bu konsept dondurma araçlarına yeni bir yaklaşım getiriyor. Tamamen yeşil enerjiyle doğaya en az zarar verilmesi sağlanıyor. Kalorisi en az tatlılardan olan dondurmanın da vücuda verdiği en az zararla birleşiyor. Şimdilik dikkat çekmesi açısından dondurma aracı için özel olarak geliştirilmiş konseptin önümüzdeki günlerde farklı iş alanlarındaki hafif ticari araçlar için de geliştirilmesi bekleniyor.

Araba Habercisi Dergisi

Nissan Elektrikli Dondurma Aracı Konsepti

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba