Nissan Türkiye “Elektriğin Yeni Yolculuğu”nu başlattı! Elektrikli ama jeneratörlü araçlar satışa çıktı!

Nissan Qashqai Elektrikli e Power
Nissan Qashqai Elektrikli e Power

Nissan Türkiye “Elektriğin Yeni Yolculuğu”nu başlattı! Elektrikli ama jeneratörlü araçlar satışa çıktı! Nissan Qashqai Elektrikli e Power.

INSTAGRAM HESABIM

Nissan, merakla beklenen ve tamamen yeni e-POWER teknolojisi ile sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adım atıyor. Nissan’ın eşsiz e-POWER teknolojisine sahip Nissan X-Trail ve Qashqai Türkiye pazarına girdi.

e-POWER, dışarıdan şarj etmeye gerek kalmadan elektrikli sürüş deneyimi sunuyor. Nissan’a özel ve şirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileşeni olan e-POWER sistemi, günlük sürüşü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona farklı bir yaklaşım getiriyor.

Bu güç aktarma organını rakiplerinden ayıran en önemli nokta ise, elektrik motorunun tekerlekler için tek güç kaynağı olması ve dolayısıyla sürücünün taleplerine anlık ve doğrusal tepki göstermesi olarak ifade edilebilir. Bu sayede e-POWER, sürücülerin geleneksel otomobillerde karşılaştıkları eksiklikleri tamamen ortadan kaldırarak dışarıdan şarj etmeye gerek kalmadan daha zahmetsiz, dinamik ve keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Elektrikli Peugeot 308 gelecek yıl Türkiye’de satışa sunuluyor! Güçlü ve daha uzun menzille gelecek!

Nissan’ın elektrikli geleceğini simgeleyen Qashqai e-POWER 1.171.600 TL’den başlayan fiyatlarla, tamamen yeni ve e-POWER teknolojisine sahip X-Trail ise 1.674.400 TL’den başlayan fiyatları ile Nissan yetkili satıcılarındaki yerini alıyor.

e-POWER sistemi ile jeneratör ünitesinde bulunan 1.5 litrelik içten yanmalı motor, yalnızca elektrik üretmek için kullanılıyor. Burada üretilen enerji invertör aracılığı ile bataryaya ve elektrik motoruna iletiliyor. Gaz pedalı hareket ihtiyacını elektrik motorundan aldığı için anlık performans üst düzeye çıkıyor. Ayrıca yavaşlama ve frenleme anında geri kazanılan kinetik enerji, yeniden kullanılmak üzere bataryaya yönlendiriliyor. e-POWER sisteminin gaz pedalına gösterdiği anlık tepki, tüm sürüş koşullarında benzersiz ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.

Sürüş süresinin %70’inin şehir içinde geçirildiğini düşünerek Nissan, “e-Pedal” olarak adlandırdığı yeni bir sürüş deneyimi geliştirdi. e-Pedal, sürücülerin yalnızca gaz pedalını kullanarak hızlanmasına ve yavaşlayabilmesine olanak tanıyor.

Araçta 2.1 kW emsallerine göre büyük bir batarya yer alıyor. Bu bataryaların tamamen şarjlı olduğu durumda kaç kilometre yol yaptığını test edemedim. Uzun süreli İstanbul testinde bu bilgiyi test edeceğim.

Nissan Qashqai Elektrikli e Power

Güç140kW (190PS)
Maks. tork – içten yanmalı motor250 Nm
Maks. tork – elektrik motoru330 Nm
Çekiş Tipi4×2
WLTP karma CO2119-123 g/km
WLTP karma tüketimi5,3-5,4 l/100 km
Boş Ağırlık1.612-1.728 kg
Cd0,32
Maks. Hız170 km/h
0-100km/h7,9 s
Uzunluk4.425 mm
Genişlik (aynalar hariç)1.835 mm
Yükseklik1.625 mm
Tekerlek açıklığı2.665 mm

Nissan Qashqai Elektrikli e Power.

Nissan Qashqai Elektrikli e Power

Nissan Qashqai Elektrikli e Power.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba