Nissan Satış Rakamları Yokuş Aşağı Gidiyor! Neden Böyle Oldu?

Nissan Türkiye Satış Rakamları 2020.

Nissan Satış Rakamları, Nissan Türkiye Satış Rakamları 2020, Nissan Satışları, Nissan Çin Satış Rakamları, Nissan Qashqai Satış Rakamları, Nissan Kaç Tane Araç Satıyor?

Nissan satışları tüm dünyada adeta yokuş aşağıya iniyor. En son açıklanan bilgilere göre Nissan’ın Çin satışları yüzde 80 düştü. Nissan Türkiye’nin son 6 yıl toplam satış rakamlarını inceledim. Bizde de durum aynı görünüyor. Nissan Türkiye Satış Rakamları 2020.

Youtube Kanalımız

Nissan Satışları Neden Düşüyor?

SUV modellerle çok büyük bir başarı yakalayan Nissan sahip olduğu modelleri yenileme konusunda çok geç kaldı. Diğer tüm markalar iddialı SUV modeller çıkarırken Nissan “biz başarırız” düşüncesiyle elinde eski kalan modellerle bu döneme yakalandı. Buna önlem olarak öncelikle Nissan Juke modelini radikal bir şekilde yeniledi. Ancak farklı kimliğini korumayarak yine risk aldı.

Nissan X Trail kendi karakterinden uzaklaştı uzun Qashqai oldu. İki üç ay içinde Nissan Yeni X Trail modelini tanıtacak. Umarım bu kez Qashqai ile aynı olan bir model olmaz. Markanın en önemli kozu Qashqai çağın gerisinde kaldı. Uygun fiyatıyla ilerlemeye denedi ama burada da pek başarılı olmadı. Nissan yönetimi Yeni Qashqai modelini Eylül ayına yetiştirebilmek için harıl harıl çalışıyor. Küçük sınıfta inanılmaz farklı bir model olan Micra anlamsız bir şekilde bildik küçük HB araca döndürüldü. Ülkemiz yollarında çok gördüğümüz modelin artık daha ender karşımıza çıkacağını düşünüyorum.

Dizel ve Benzin Litre Fiyatı Yeniden 5 TL’li Rakamlara iner mi?

Nissan Satışları Çin’de Yüzde 80 Düştü!

Bugün dünya basınında yer alan Çin satış raporlarına göre Nissan satışları Çin’de yüzde 80 düştü. Çin satışları Korona Virüs salgınından çok fazla etkilendi. Ancak Nissan satışlarının düşüşü bundan çok daha fazla oldu. Çin Binek Otomobil Birliği geçtiğimiz hafta, Nissan satışlarının Şubat ayında yüzde 80 düştüğünü söyledi . Nissan, son iki yıldır düşen satışlarla boğuşuyor ve yeni yönetim ekibi Mayıs ayında yapılması beklenen kurtarma planında daha yüksek maliyet kesintileri yapmaları yönünde baskı altına girebilir. Bunu ben demiyorum dünya basını bu konuya yoğunlaşmış durumda.

Nissan Türkiye Satış Rakamları 2015 – 2020

2015Nissan26.428
2016Nissan32.053
2017Nissan34.822
2018Nissan26.346
2019Nissan13.067
2020*Nissan1.190

*2020 ilk iki ay toplamı

[irp posts=”14852″ name=”Araba Habercisi Mart 2020 Sayısı Çıktı! Nerelerden Okuyabilirsiniz?”]

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba