Korona Virüs Salgını Türkiye’de Yetkili Satıcı Başına 3 Milyon TL Zarar Ettirecek!

Otomotiv Covid 19 Yetkili Satıcı

Otomotiv Covid 19 Yetkili Satıcı, Otomotiv Covid 19 Yetkili Servis, Otomotiv Covid 19 Yetkili Bayi, Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Uğur Sakarya.

Covid-19 salgını, Nisan ayında otomotiv satışlarını durma noktasına getirdi. Yaşanan daralmanın Mayıs ve Haziran aylarında da sürmesi bekleniyor. Bu durumdan en çok etkilenenler arasında ise otomotiv bayileri yer alıyor. Otomotiv Covid 19 Yetkili Satıcı.

Instagram Hesabım

Autofocus Otomotiv Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Uğur Sakarya açıklamasında şunları söyledi: “Koronavirüs sebebiyle düşen iş hacimleri, otomotiv bayilerinde, 3 aylık dönem için bayi büyüklüğüne göre 1 ila 3 milyon TL arasında zarara yol açacak. Satış ve satış sonrası gelirleri yılın ikinci çeyreğinde en az yüzde 60 düşecek olan otomotiv bayileri, maalesef giderlerini bu seviyede düşüremiyorlar. Yüksek plaza giderlerinin yanında, stok yükü sebebiyle finansman giderleri de artacak otomotiv bayilerinin, ayakta kalmak için distribütör desteğine ihtiyacı var.”

Sıfır Otomobil Fiyatları Ucuzlar mı? İkinci El Fiyatları düşer mi?

Araç satışları neredeyse durma noktasına geldi.

Pazarın Mayıs ve hatta Haziran aylarında da toparlanamayacağını öngördüklerini belirten Uğur Sakarya şunları söyledi: “Yüksek plaza giderlerinin yanında, stok yükü sebebiyle finansman giderleri de artacak otomotiv bayileri, bu dönemde ayakta kalmak için distribütörlerin desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Yılın ikinci çeyreğinde 185 bin adet olması beklenen yeni araç satışları, Koronavirüs sebebiyle en fazla 80 bin adette kalacak. Bayilerin ikinci el satışlarında nispeten daha az daralma olsa da, yine en az yüzde 50 daralma yaşanacaktır. Satış sonrasında ise iş hacimleri yüzde 60 azalmış durumda. Beklentimiz, satış sonrasında Mayıs ayında da benzer seviyelerde daralma yaşanacağı yönünde. Pazarın Haziran ayından itibaren kademeli toparlanacağı yönünde düşünüyorum. Bu noktada, bayilerin varlıklarını sürdürebilmek için birtakım desteklere ihtiyaçlar var. Bazı markaların bayilerine destek olmak için ödemelerde vade uzatımı, dönem sonu primlerinin erken ödenmesi gibi destekleri var. Bazı hizmet faturalarının kesilmemesi, hedef primlerinin tam ödenmesi gibi desteklerde bulunduğunu biliyoruz. Bu zor dönemi atlatmak için otomotiv bayilerinin almış oldukları tüm önlemlere ilaveten, devletin ve distribütörlerin desteğine ihtiyaçları olduğu aşikâr.”

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

Otomotiv Covid 19 Yetkili Satıcı.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba